Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: bombameglepetés! A kiesés elől menekülő Everton is megviccelte a Liverpoolt – videóval

Tovább folytatódik a Liverpool szörnyű formahanyatlása, ezúttal a városi rivális Everton fogott ki a bajnoki címért hajtó Vörösökön…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A Crystal Palace elleni bukást követően nem engedhette meg magának a Liverpool, hogy újabb alkalommal botoljon a Premier League idei kiírásának hajrájában, így Jürgen Klopp csapata győzelmi kényszerben lépett pályára a városi rivális Everton ellen.

Liverpool kék felén azonban a megannyi pontlevonással sújtott csapat vért ivott a mérkőzés előtt, és foggal-körömmel küzdött azért, hogy a csapat továbbra is elkerülje a kieső helyeket, és jövőre is az angol élvonalban folytathassa a pályafutását.

Az első félidő folyamán Branthwaite lepte meg a Vörösöket, majd megannyi liverpooli próbálkozást követően a második etapban is a hazaiak tudtak betalálni, így hozva igazán nehéz helyzetbe Jürgen Klopp együttesét.

A vendégek hiába rohamoztak folyamatosan, még a szépítőgól is elmaradt, így a Liverpool minden bizonnyal 34 lejátszott mérkőzést követően kiszállt a bajnoki versenyből, amelyben az Arsenal és a Manchester City küzdhet tovább a trófeáért.

Everton – Liverpool 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Branthwaite (27.) Calvert-Lewin (58.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Everton: Jordan Pickford, Jarrad Branthwaite, James Tarkowski, Vitalii Mykolenko (Ashley Young), Ben Godfrey, Idrissa Gueye (Amadou Onana), James Garner, Dwight McNeil, Jack Harrison, Dominic Calvert-Lewin, Abdoulaye Doucouré.

Liverpool: Alisson Becker, Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté (Jarell Quansah), Andy Robertson (Kostas Tsimikas), Trent Alexander-Arnold (Joe Gomez), Alexis Mac Allister, Curtis Jones (Harvey Elliott), Dominik Szoboszlai (Wataru Endo), Darwin Núñez, Luis Díaz, Mohamed Salah.

A 29. fordulóból bepótolt találkozók eredményei és további programja:

Kedd:
Arsenal – Chelsea 5-0

Szerda:
Wolverhampton – Bournemouth 0-1
Crystal Palace – Newcastle United 2-0
Everton – Liverpool 2-0
Manchester United – Sheffield United 4-2

Csütörtök:
21:00 Brighton – Manchester City (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

 

Standings provided by Sofascore