Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Bruno Fernandes vezérletével legyőzte a sereghajtót a Manchester United! – videóval

Négy találkozót is ma pótoltak be az angol bajnokság (Premier League) 29. fordulójából. Ezek közül az egyik a 7. helyezett Manchester United és a sereghajtó Sheffield United összecsapása volt.

(Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images)

Már az első percben nagy védésre volt szükség Foderinghamtől, akit Dalot tesztelt távolról, a vendégek kapusa pedig éppen hogy ki tudta tolni a léc alá tartó labdát szögletre. A folytatásban is komoly fölényben futballozott a hazai gárda, de a következő nagy lehetőségre a 22. percig kellett várni. Ekkor Garnacho cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd célba vette a bal alsót, Foderingham azonban nagy bravúrt bemutatva hárítani tudott. A folytatásban is folyamatosan alakította ki a kisebb-nagyobb lehetőségeket a Manchester United, a 35. percben viszont a semmiből megszerezte a vezetést a Sheffield. Onana passzolta el a saját tizenhatosánál a labdát, Bogle pedig kapura tört, és kihasználta a kapus hatalmas hibáját, 0-1! A hazaiaknak azonban még az első félidőben összejött az egyenlítés, miután Garnacho beadását Maguire csúsztatta a hosszú alsóba a labdát, 1-1! Sőt a 45. percben majdnem a fordítás is összejött a “Vörös Ördögök” számára, Garnacho 13 méterről leadott lövésénél azonban újabb hatalmas bravúrt mutatott be Foderingham.

A második játékrész elején aztán ismét előnybe került a Sheffield United, az 50. percben ugyanis Osborn centerezése után Brereton Diaz lőtte a labdát a kapu bal oldalába, 1-2! Az 57. minutumban Fernandes kiugratása után Dalot egalizálhatott volna, a portugál védő azonban eltotyogta a befejezést, így az egyik védő visszaért, és el tudta előle pöckölni a labdát. A 61. percben aztán másodszor is egyenlíteni tudott a hazai gárda! Egy szögletnél Maguiret rántották le, így büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé Fernandes állt, ő pedig magabiztosan értékesítette a lehetőséget, 2-2! A 67. percben majdnem ismét megszerezte a vezetést a Sheffield, Brereton Diaz megpattanó lövése ugyanis centikkel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret, Onana esélytelen lett volna a hárításra. A véghajrára fordulva aztán a meccs folyamán először megszerezte a vezetést a Manchester United, miután Fernandes vállalt el egy távoli lövést, amit szinte tökéletesen a bal kapufa mellé helyezett, 3-2! A 85. percben aztán le tudta zárni a három pont sorsát a hazai gárda! Fernandes kapott jó labdát a tizenhatosnál, majd a centerezésére Höjlund érkezett az ötösön belül, ő pedig közelről a hálóba vágta a labdát, 4-2! Ezt követően még egy Hamer szabadrúgás okozott némi riadalmat Onana kapujánál, de ezen kívül nem alakult ki más lehetőség a hármas sípszóig, így a Manchester United a játék képéhez képest jóval nehezebben, de le tudta győzni a sereghajtót.

Manchester United – Sheffield United 4-2 (1-1)
Helyszín:
Old Trafford Vezette: M. Salisbury
Gólszerzők:
Maguire (42.), Fernandes (61. – büntető, 81.), Höjlund (85.) ill. Bogle (35.), Brereton Diaz (50.)
Sárga lapok:ill. Holgate (37.)
Kiállítás:ill.-

Manchester United: Onana – Dalot, Maguire, Casemiro, Wan-Bissaka – Eriksen (McTominay 64.), Mainoo (Amrabat 90+1.) – Garnacho, Fernandes, Antony (Diallo 55.) – Höjlund (Wheatley 90+1.) Vezetőedző: Erik ten Hag

Sheffield United: Foderingham – Holgate, Ahmedhodzic, Trusty – Bogle (Norwood 78.), Hamer, Arblaster, Brooks (Vini Souza 46.), Osborn – Brereton Diaz, Archer (McAtee 62., Osula 87.) Vezetőedző: Chris Wilder

A mérkőzés összefoglalója:

A 29. fordulóból bepótolt találkozók eredményei és további programja:

Kedd:
Arsenal – Chelsea 5-0

Szerda:
Wolverhampton – Bournemouth 0-1
Crystal Palace – Newcastle United 2-0
Everton – Liverpool 2-0
Manchester United – Sheffield United 4-2

Csütörtök:
21:00 Brighton – Manchester City (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore