Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simple Női Magyar Kupa: a Győr tizenegyesekkel védte meg a címét

Csütörtök este az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték meg a Simple Női Magyar Kupa döntőjét az MTK Budapest és a címvédő ETO FC Győr között…

 

Az ETO FC Győr 1-1-es döntetlen után tizenegyesrúgásokkal győzte le az MTK Budapest csapatát, ezzel sorozatban harmadszor is megnyerte a Simple Női Magyar Kupát.

A győriek kezdetektől fogva aktívabban futballoztak, és az első tíz perc végén meg is szerezték a vezetést, miután egy kapu elé ívelt szabadrúgás utáni lefejelt labdát Süle Dóra piszkált be közelről a hálóba. Az előny megszerzése ellenére továbbra is az ETO maradt lendületben, amely jelentős mezőnyfölényben futballozott. Csaknem húsz percet kellett várni az MTK első lehetőségére, melynél azonban Borók hárítani tudott. A játékrész második felében az MTK egyre inkább kijött a szorításból, és a 31. percben Dubuc indításából Barkóczi Bernadett szerezte meg az egyenlítést érő találatot. Az egyenlítés után a Győr azonnal visszavette az irányítást, és gyakorlatilag egy kapura játszott, de komolyabb helyzetbe mégsem tudott kerülni. Az első játékrész így 1-1-es döntetlennel ért véget. Egy perc sem telt el a folytatásból, amikor White átemelte Erőst, a kifutó kapus pedig eltalálta a győri csatárt, aki súlyosan megsérült. Az így megítélt büntetőnél a kék-fehérek kapusa azonban javította a hibáját, és kivédte Vachter lövését. Az ETO tovább nyomott a vezetés megszerzéséért, de a győriek jelentős mezőnyfölénye továbbra is meddőnek bizonyult. A második félidő nagy része nyögvenyelősen telt, sokat állt a játék ápolások miatt, és mindkét oldalt több kényszerű cserét kellett végrehajtani sérülésekből kifolyólag. Így aztán nem is született döntés a 90 perc alatt. A tizenegyespárbajban a tízből öt rúgó hibázott, a Győrnek három gól elég volt a kupagyőzelemhez.

ETO FC Győr – MTK Budapest 1-1 (1-1) – tizenegyesekkel: 3-2
Gólszerzők: Süle (9.), ill. Barkóczi (31.)