Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtezők: Argentína győzött, Brazília pontokat vesztett – videóval

Magyar idő szerint csütörtökről péntekre virradóra újabb három mérkőzéssel folytatódtak a világbajnoki selejtezők a dél-amerikai zónában

(Photo by Javier Torres-Pool/Getty Images)

A csapatkapitánya és szövetségi kapitánya nélkül szereplő Argentína 2-1-es idegenbeli győzelmet aratott Chile ellen az Atacama-sivatagban. A koronavírus-fertőzéssel bajlódó Lionel Scaloni távollétében Walter Samuel segédedző dirigálta a Copa América címvédőjét a La Roja vendégeként. Tíz perc elteltével a “gauchók” máris lépéselőnybe kerültek, miután a Lionel Messi távollétében a csapatkapitányi karszalagot viselő Ángel Di María gyönyörűen játszotta magát tisztára és a tizenhatoson kívülről egy tökéletesen helyezett átlövéssel bevette Bravo ketrecét. A házigazda chileiek komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a vendégek inkább a kontrákra rendezkedtek be. Az első húsz perc végeztél Nunez Espinoza keresztlabdáját a hosszú oldalról a hazaiak erőcsatára, Ben Brereton fejelte E. Martínez kapus felett a hálóba. Nem örülhettek sokáig a chileiek az egyenlítésnek, mert újabb bő tíz perccel később De Paul távoli átlövését Bravo ugyan még kitolta, de a kipattanót a lendületből érkező Lautaro Martínez a kapuba vágta. Nem sokkal később Chile kapust cserélt, a sérült Bravót Cortes váltotta. A szünet előtt Diaz Huincales léc alá tartó távoli lövését E. Martínez tolta bravúrral szögletre. Az argentinok magabiztosan őrizték az előnyt, masszívan védekeztek és rendre veszélyes ellenakciókat vezettek. A kényszerhelyzetben lévő Chile hiába erőlködött, Vargas és Brereton próbálkozásai nem jártak sikerrel, így hazai környezetben szenvedtek vereséget, mellyel csak a hetedik helyen állnak.

Chile – Argentína 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Brereton (21.), ill. Di María (10.), La. Martínez (34.)

 

A dél-amerikai selejtezősorozatot veretlenül vezető Brazília 1-1-es döntetlennel folytatta szereplését a harmadik helyen a kijutás felé ugyancsak jól haladó Ecuador vendégeként. A házigazda hiába kezdte aktívabban a találkozót, a brazilok már az első öt perc végén magukhoz ragadták az előnyt, miután egy kapu előtti lecsorgó labdát Casemiro a kapust megelőzve pofozott a hálóba közvetlen közelről. A vendégek innentől kezdve kedvükre kontrázhattak, és az egyik ilyen alkalommal az első negyedóra végén kiállítást harcolta ki, miután a kapujából kimozduló A. Domínguez nemes egyszerűséggel mellbe talpalta Matheus Cunhát. Nem sokáig örülhettek a brazilok a létszámfölénynek, pár perc múlva egy könyöklés miatt Emerson Royal is idő előtt mehetett zuhanyozni. Fél óra elteltével a játékvezető Alisson kapust is kiállította volna, miután fejbe rúgta ellenfelét egy labdaelrúgást követően, de végül a videó után a sárga lap mellett döntött. Ecuador többet támadott és becsülettel próbálkozott az egyenlítésért, de kevés igazi lehetőségük akadt. Végül negyedórával a meccs vége előtt Plata szögletéből Felix Torres bólintotta a hálóba az egyenlítést érő találatot, így a felek megosztoztak a pontokon.

Ecuador – Brazília 1-1 (0-1)
Gólszerzők: F. Torres (75.), ill. Casemiro (6.)
Kiállítva: A. Domínguez (15.), ill. Emerson Royal (20.)

 

Két nehéz helyzetben lévő válogatott egymás elleni csörtéjéből Uruguay jött ki jobban, miután a közelmúltban kapitányt váltó kétszeres világbajnok 1-0-ra győzött Paraguay otthonában. Ugyan a házigazda már az első félidőben is többet próbálkozott, a veszélyesebb lehetőségek rendre az uruk előtt adódtak, de a mérkőzés sokáig rendkívül kiegyenlített küzdelemben telt. Nem sokkal a szünet után Godín felívelését követően a kiugró Luis Suárez ballal védhetetlenül kilőtte a hosszú sarkot. A hazai gárda hiába fektetett még több energiát a támadásokba, képtelenek voltak kiegyenlíteni, ezzel szemben Uruguay többször is közelebb állt a második gólja megszerzéséhez. Egyik csapat sem talált már be, de a ráadásban Gustavo Gómez csapatkapitány második sárga lapja révén Paraguay tíz emberrel fejezte be a mérkőzést. A Celeste négy vereség utáni első sikerével feljött a kvalifikáció negyedik helyére.

Paraguay – Uruguay 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. L. Suárez (50.)
Kiállítva: G. Gómez (90+4.), ill.

 

 

A 15. forduló eddigi eredményei és további programja:

Ecuador – Brazília 1-1
Paraguay – Uruguay 0-1
Chile – Argentína 1-2
Január 28., péntek, 22:00 Kolumbia – Peru
Január 28., péntek, 23:00 Venezuela – Bolívia

A dél-amerikai selejtezősorozat aktuális állása

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!