Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Japán és Dél-Korea is győzni tudott – EREDMÉNYEK

Az ázsiai világbajnoki selejtezőkör harmadik, mindent eldöntő szakaszának a nyolcadik fordulóját rendezték, így már egyre nagyobb téttel bírtak a mérkőzések.

Az A-csoportban minden a papírforma szerint alakulat, azaz az éllovas Irán legyőzte az Egyesült Arab Emirátusokat hazai környezetben 1-0-ra még úgy is, hogy közel egy félidőt emberhátrányban játszottak a hazaiak. Dél-Korea idegenben aratott sikert Szíria felett legjobbja, Son Heung-min nélkül 2-0-ra, így már ők is biztos résztvevői a világbajnokságnak, de még nem tettek le arról, hogy elsők legyenek csoportjukban. Libanon és Irak pedig igazságos 1-1-es döntetlent játszottak, ennek következtében egyik csapat sem tudta kihasználni az Egyesült Arab Emirátusok botlását.

Libanon – Irak 1-1 (1-1)
Gólszerzők:
M. Sabra (45+2.) ill. A. Hussein (40.)

Szíria – Dél-Korea 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Kim Jin-Su (53.), Kwon Chang-Hoon (71.)

Irán – Egyesült Arab Emirátusok 1-0 (1-0)
Gólszerző: M. Taremi (44.)
Kiállítva: S. Moharrami (49.)

Az A-csoport jelenlegi állása

tabella: eredmenyek.com

A B-csoportban a nap rangadóján Japán simán győzte le Szaúd-Arábiát hazai pályán 2-0-ra, így a hazaiak egy pontra megközelítették az éllovas vendégeket és magabiztos előnyre tettek szert következő ellenfelükkel és egyben üldözőjükkel, Ausztráliával szemben. Vietnám meglepetésre legyűrte Kínát nagyon simán 3-1-re, ezzel megszerezve első pontjait a csoportban, míg a vendégeknek elszállt az esélyük arra, hogy kijuthassanak a VB-re. Ausztrália kétszer is vezetést szerzett Omán otthonában, azonban a hazai együttes mindkét alkalommal egyenlíteni tudott, így a vendégek nagyon fontos két pontot is elbuktak, ennek következtében már nem csak saját kezükben van a sorsuk az egyenes kijutáshoz a világbajnokságra.

Japán – Szaúd-Arábia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: T. Minamino (32.), J. Ito (50.)

Vietnám – Kína 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Ho Tan Tai (9.), Nguyen Tien Linh (16.), Phan Van Duc (76.) ill. Xu Xin (90+7.)

Omán – Ausztrália 2-2 (0-1)
Gólszerzők: A. Fawaz (54., 89. – büntetőből) ill. J. Maclaren (15. – büntetőből), A. Mooy (79.)

A B-csoport jelenlegi állása

tabella: eredmenyek.com