Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: Benzema nélkül is ment a Real Madridnak! – VIDEÓVAL

Az eddig elsőszámú üldözőnek számító Sevilla tegnapi újabb botlása remek helyzetet teremtett a Real Madrid számára. A „Királyiak” egy esetleges Granada elleni kötelező sikerrel már hatpontos előnyre is szert tehettek a tabellán. A vendég együttesben ma kaphatott először lehetőséget a Fraditól Myrto Uzuni.

(Photo by Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

LaLiga – 23. forduló
A Real Madridból ma este több fontos és neves hiányzó közül is kiemelkedett Karim Benzema sérülés, míg Vinicius Junior sárgalapos eltiltás miatti pihenője. Ráadásul friss hír, hogy a katalán média már azt találgatja, hogy nyártól ordítóan nehéz helyzetbe kerülhet Benzema a kezdőcsapatba kerülésért. Ám egyelőre még a csapat leggólerősebb tagja, akinek találatai ma roppant módon hiányoztak a Granada ellenében.

Talán kicsit meglepetésre is, de az első félidőben méltó ellenfél volt a vendégcsapat a Real számára. Courtois kapus többször is meg lett dolgoztatva a veszélyes Granada-kontráknak köszönhetően. Ám végül egyik kapu sem zörrent meg a szünetig. Sőt, sokáig a második játékrészben sem született gól. A Real malmára végül egy kezdetben lefülelt akció hajtotta a szelet. Toni Kroos stílusos beadását még kivédekezte a Granada, de aztán Marco Aensiohoz került a labda, aki élete egyik legokosabb gólját szerezte. A spanyol középpályás a tizenhatoson kívülről eresztett meg egy nem túl erős, de annál pontosabban, belsővel helyezett lövést a 74. percben.

A 80. percben ment le a  pályáról Myrto Uzuni. Az albán szélsőt pár napja vásárolta meg a Granada a Ferencvárostól, alig 4 millió euróért.

Egyetlen gól elég volt a Real Madrid győzelméhez, amivel így már hatpontosra nőtt előnyük a tabellán.

Real Madrid – Granada 1-0 (0-0)
Helyszín: Santiago Bernabéu Stadion (Madrid); Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerző: Asensio (74.), ill. –

A meccs összefoglalója:

A forduló eredményei:
Getafe – Levante 3-0
Elche – Deportivo Alavés 3-1
Real Mallorca – Cádíz 2-1
Celta Vigo – Rayo Vallecano 2-0
Osasuna – Sevilla 0-0
Valencia – Real Sociedad 0-0
FC Barcelona – Atlético Madrid 4-2
Real Betis – Villareal 0-2

Holnapi program:
Athletic Bilbao – Espanyol

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: