Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: vezetett a Napoli, Dzeko mentett pontot az Internek! – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 25. fordulójának rangadóján a címvédő és listavezető Inter idegenben 1–1-es döntetlent játszott közvetlen üldözőjével, a Napolival.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

A mérkőzés álomszerűen indult a nápolyiak számára, akik már a 7. percben vezetéshez jutottak: Lorenzo Insigne volt eredményes tizenegyesből, amelyet Victor Osimhen harcolt ki. Nem sokkal később Hakan Calhanoglu veszélyeztetett a vendégek részéről, méghozzá  szabadrúgásból, ám David Ospina eszén nem sikerült túljárni. A hazaiak összességében uralták az első félidőt, igaz kaput eltaláló lövés mindkét oldalon csupán egy-egy született.

A második játékrész az elsőhöz hasonlóan indult, csak éppen fordított esetben: ezúttal a milánóiak jegyeztek korai gólt: Edin Dzeko talált be a 47. percben, a szezonban nem először megmentve ezzel Simone Inzaghi gárdáját. A folytatásban olyan csereemberek kaptak lehetőséget, mint Dries Mertens és Alexis Sánchez, ám a győzelmet kiharcolni egyiküknek sem sikerült, így maradt a pontosztozkodás.

Az Inter továbbra is listavezető, egy ponttal a Napoli előtt – igaz, Luciano Spalletti legénysége egy összecsapással kevesebbet játszott.

Olaszország, Serie A, 25. forduló
SSC Napoli – FC Internazionale Milano 1–1 (1-0)
Helyszín: Stadio Diego Armando Maradona; Játékvezető: Daniele Doveri
Gólszerzők: Insigne (7. – büntető), ill. Dzeko (47.)
Sárga lap: Insigne (38.), ill. Brozovic (60.)

Napoli: Ospina – Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mário Rui – Fabián Ruiz (Zambo Anguissa 74.), Lobotka – Politano (Elmas 26.), Zielinski (Juan Jesus 84.), Insigne (Ounas 84.) – Osimhen (Mertens 84.). Vezetőedző: Luciano Spalletti.

Inter: Handanovic – De Vrij, Skriniar, Dimarco (D’Ambrosio 90.) – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu (Vidal 84.), Perisic – Dzeko, Lautaro Martínez (Alexis Sánchez 84.). Vezetőedző: Simone Inzaghi.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Szombat
Lazio 3–0 Bologna
20:45 Torino – Venezia

Vasárnap
12:30 Milan – Sampdoria
15:00 Empoli – Cagliari
15:00 Genoa – Salernitana
15:00 Verona – Udinese
18:00 Sassuolo – Roma
20:45 Atalanta – Juventus

Hétfő
20:45 Spezia – Fiorentina

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: