Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Vlahovic villámgyors gólja döntetlent ért a Juventus számára! – videóval

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első felvonásában kezdetét vette a Villarreal és a Juventus párharca is. Az “Öreg Hölgy” nagyon gyorsan előnybe került, de az Emery-legénységnek a második játékrészben sikerült kiegyenlítenie.

(Photo by Daniele Badolato – Juventus FC/Juventus FC via Getty Images)

Nem sokat kellett várni az első gólra, egészen pontosan 32 másodpercet. A találatot a BL-ben debütáló Dusan Vlahovic szerezte, aki igen kiszorított helyzetből vette be Rulli kapuját, 0-1! A hazaiak igen gyorsan felocsúdtak, és a 13. percben nagyon közel jártak az egyenlítéshez, de Lo Celso lövésénél a kapufa hárított. Nem sokkal később Danjuma is ígéretes lövést eresztett meg, de a megpattanó kísérletét Szczesny hárítani tudta. Ezeken kívül viszont nem tudott nagy helyzetet kidolgozni az Emery-legénység, az erősen felforgatott Juve védelem ugyanis nagyon jól állta a sarat.

A második játékrészben még jobban magára húzta a Juve a hazaiakat, de sokáig ennek nem volt eredménye. Az olasz klub rendkívül pontatlanul játszott a saját térfelén is, ezt viszont nem tudta megbüntetni a Villarreal. A 66. percben aztán összejött az egyenlítés, miután a védők elváltották magukat, Parejo pedig teljesen üresen maradva értékesítette Capoue passzá, 1-1! A második félidőben a Juventus első lehetőségére egészen a 85. percig kellett várni, amikor Vlahovic tornáztatta meg Rullit. Összességében a mérkőzés jelentős részében fölényben futballozott a Villarreal, így megérdemelten egyenlítettek ki, míg a Juventus a mérkőzés második félidejében nagyon úgy tűnt, hogy elkészült az erejével, és a védekezésen felül nem tud a támadójátékra is kellő energiát fordítani.

Villarreal – Juventus 1-1 (0-1)
Helyszín: Estadio de la Ceramica Vezette: D. Siebert
Gólszerzők: Parejo (66.) ill. Vlahovic (1.)
Sárga lapok: Rulli (73.) ill. Rabiot (73.)
Kiállítás:ill.

Villarreal: Rulli – Pedraza (Estupinan 79.), Torres, Albiol, Foyth – Chukwueze (Pino 90,), Capoue, Parejo, A. Moreno (Trigueros 79.) – Danjuma (Dia 90., Lo Celso Vezetőedző: Unai Emery

Juventus: Szczesny – De Sciglio (Pellegrini 87.), Alex Sandro (Bonucci 46.), de Ligt, Danilo – Cuadrado, Locatelli (Arthur 71.), Rabiot, McKennie (Zakaria 81.) – Morata, Vlahovic Vezetőedző: Massimiliano Allegri

A mérkőzés összefoglalója:

A BL eheti nyolcaddöntőinek eredményei és további programja:

Kedd:
Villarreal 1–1 Juventus
Chelsea 2-0 Lille

Szerda:
21:00 Atletico Madrid – Manchester United (Tv: M4 Sport)
21:00 Benfica – Ajax (Tv: Sport 1)