Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: továbbjutott az RB Leipzig, a Lazio kiesett – videóval

Csütörtökön folytatódtak az Európa-liga küzdelmei a nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharcok visszavágóival. Az RB Leipzig egy döntetlen után várta a Real Sociedad elleni találkozót, de remek játékkal és egy Orban-góllal elérték a továbbjutást. A Lazio nagyot küzdött, de a Porto lesz ott a következő körben, míg a másik olasz csapat, az Atalanta nagyon simán jutott tovább az Olympiakosz ellen. A Sevilla is hozta a kötelezőt, és kiejtette a Dinamo Zagrebet a sorozatból.  

 

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Real Sociedad – RB Leipzig:

Nagyon jól kezdte az RB Leipzig a mérkőzést, és hatalmas fölényben is futballozott. A 39. percben Olmo felöklelésével büntetőhöz jutottak a lipcseiek. André Silva állt oda a labda mögé, azonban a gyenge lövését védte a kapus, a kipattanóra viszont Willi Orban csapott le, és megszerezte csapatának a vezetést.

A második félidő is egy Leipzig góllal kezdődött, amikor az 59. percben kilőtte a jobb felső sarkot. A 67. percben szépíteni tudtak a spanyolok, bár sokáig nézegették, hogy nem les előzte-e meg, de végül megadták Zubimendi gólját. Azonban nem tudtak ebből erőt meríteni, és a 89. percben még a Leipzig növelte az előnyét: Elustondo ért kézzel a labdához a tizenhatoson belül, amiért újabb tizenegyest kapott a Lipcse, amit Forsberg értékesített is. Végül Gulácsiék jutottak tovább a következő körbe 3-5-ös összesítéssel.

Real Sociedad – RB Leipzig* 1-3 (0-1) Összesítésben: 3-5
Gólszerzők: Zubimendi (67.) ill. Orban (39.), André Silva (59.), Forsberg (89.)
Sárga lap: – ill. André Silva (63.), Orban (72.), Kampl (85.)
Kiállítás:ill. –

Dinamo Zagreb – Sevilla:

Jobban kezdett a mérkőzésen a Sevilla, ami nagy előnnyel várta a találkozót. Ez rá is nyomta a bélyegét a találkozóra, mert míg a spanyolok nem erőltették a gólszerzést, a horvátok már úgy tűnt, hogy feladták, így nem esett gól az első félidőben.

A második játékrészben is maradt a kiegyenlített játék, ám a 63. percben Acuna szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért büntetőt kapott a Dinamo Zagreb, majd két perccel később Orsic értékesítette is a lehetőséget. A játék képe nem változott, bár a végére kissé eldurvultak az események, és a 91. percben Delaney második sárga lappal idő előtt hagyta el a pályát. Hiába a vereség, a Sevilla így is továbbjutott az első mérkőzés jó eredménye miatt.

Dinamo Zagreb – Sevilla* 1-0 (0-0) Összesítésben: 2-3
Gólszerzők: Orsic (65. – büntetőből) ill. –
Sárga lap: – ill. Acuna (63.), Delaney (66.), Bono (88.)
Kiállítás:ill. Delaney (90+1.)

Lazio – FC Porto:

Kiegyenlített első félidőt játszott a Lazio és a Porto, ám a vezetést a 19. percben az olaszok szerezték meg, amikor Immobile kilőtte a jobb alsó sarkot. A 29. percben azonban büntetőhöz jutott a portugál csapat, amit Taremi értékesített is, miután ellőtte a labdát a bal alsó sarokba a kapus mellett.

A második félidőben sem változott a játék képe, és a 68. percben már kétgólos előnybe került a Porto, miután Uribe a bal alsó sarokba lőtt. A hajrára belehúzott a Lazio, több lehetőségük is volt, a 82. percben Luis Alberto a kapufát is eltalálta. Végül 90+5. percben kiegyenlítettek az olaszok, amikor Cataldi vágta be a kipattanót, de ez sem volt elég a továbbjutásukhoz, így a portugálok lesznek ott a nyolcaddöntőben.

Lazio – FC Porto* 2-2 (1-1) Összesítésben: 3-4
Gólszerzők: Immobile (19.) ill. Taremi (31. – büntetőből)
Sárga lap: Radu (4.), Cataldi (76.), Patric (76.), Alberto (78.) ill. Zaidu (45+2.), Otavio (78.)
Kiállítás:ill. –

Olympiakosz – Atalanta:

Nem esett túl sok helyzet az Olympiakosz és az Atalanta találkozó első félidejében, és kiegyenlített volt a mérkőzés. A vezetést végül az olaszok szerezték meg a 40. percben, amikor Maehle csapott le a kallódó labdára, majd ellőtte azt a kapu jobb alsó sarkába.

A második félidőben már sokkal jobban játszottak az olaszok, és Malinovsky végül két perc alatt lezárta a mérkőzést és a továbbjutás kérdését is: először a 67. percben talált be egy léc alá tartó bombával, majd a 69. percben a jobb alsót lőtte ki távolról. Az Atalanta így simán jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

Olympiakosz – Atalanta 0-3 (0-1) Összesítésben: 1-5
Gólszerzők: – ill. Maehle (40.), Malinovsky (67. 69.)
Sárga lap: Cisse (4.), M’Vila (56.), Camara (85.) ill. Toloi (55.)
Kiállítás:ill. –