Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A most 39 éves Pepe még nem gondolkodik a visszavonuláson

Pontosan 39 évvel ezelőtt született Képler Laveran Lima Ferreira, azaz Pepe, akit egyetlen futballszurkolónak sem kell bemutatni. A jelenleg az FC Portoban futballozó védő bár közeledik a 40-hez, még nem gondolkodik a visszavonuláson. 

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

Pepe először 2004-ben, 21 évesen csatlakozott az FC Porto csapatához, majd három évvel később leigazolta a Real Madrid, ahol kereken 10 évig futballozott. 2019-ben tért vissza a portugálokhoz egy rövid török kaland után, és azóta is alapember a csapatban.

Pepe stabil kezdő Sérgio Conceicaónál, ráadásul a csapatkapitányi karszalagot is ő viseli. Most épp egy piros lap miatt az eltiltását tölti, de továbbra is a csapattal edz.

A portugál védő ma töltötte be a 39. életévét, de továbbra is éhes a sikerre, a játéka sem kopott sokat, így a portugál A Bola lap szerint még nem is gondolkodik azon, hogy befejezze a profi labdarúgó-pályafutását. 

Pepe szerződése 2023-ban jár le az FC Portónál, és igen valószínű, hogy ki is tölti azt. Ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve már 19 mérkőzésen lépett pályára és egy gólpasszt is kiosztott, csapata pedig jelenleg vezeti a portugál bajnoki tabellát.