Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: a lengyel válogatott nem áll ki az oroszok elleni pótselejtezőre

A Lengyel Labdarúgó Szövetség (PFA) elnöke, Cezary Kulesza bejelentette, hogy a lengyel válogatott nem hajlandó kiállni Oroszország ellen a világbajnoki pótselejtezőn. 

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A lengyel válogatott március 24-én az orosz csapatot otthonába látogatna Moszkvába a világbajnoki pótselejtezőn, ám ahogy arról már korábban beszámoltunk, a lengyelek a cseh és a svéd válogatottal egyetemben arra kérte az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA), hogy semleges pályán léphessenek pályára az oroszok ellen.

A helyzet azóta tovább gyűrűzött, és a lengyel szövetség elnöke, Cezary Kulesza, szombaton bejelentette, hogy a válogatott nem áll ki az oroszok elleni világbajnoki pótselejtezőre.

“Nincs több szó, eljött a cselekvés ideje! Annak fényében, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió eszkalálódik, a lengyel nemzeti csapat nem játssza le a mérkőzését az orosz válogatott ellen. Ez az egyetlen helyes döntés”

– írta a Kulesza a hivatalos Twitter-oldalán.

A szövetség döntését támogatja a lengyel válogatott és a Bayern München támadója, Robert Lewandowski is, aki szintén a hivatalos Twitter-oldalán keresztül állt ki az ukránok mellett és a háború ellen.

“Ez a helyes döntés! Elképzelhetetlennek tartom, hogy ilyen körülmények között focizzunk az orosz válogatottal, miközben országuk Ukrajnát támadja. Az orosz futballisták és szurkolók nem felelősek ezért, de mégsem tehetünk úgy, mintha semmi sem történt volna”

– írta Lewandowski.

Mint ismeretes, Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására.