Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: Gignac duplázott, Thauvin is betalált – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) legutóbbi játéknapján a sztárcsapatnak számító Tigres UANL gárdája esélyesként lépett pályára a Juarez vendégeként…

(Photo by Alejandro Rodriguez/Jam Media/Getty Images)

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2021-2022-es Clausurájában az élmezőnyben tanyázó Tigres UANL gárdája 3-2-es idegenbeli győzelmet aratott a Juarez ellen. A monterreyi vendégek nem sokat tétováztak és Florian Thauvin góljával az első negyedóra végén magukhoz ragadták az előnyt, majd két perccel később a másik francia ász, Andre-Pierre Gignac szerzett szemfüles fejes gólt közvetlenről közelről. A továbbra is fölényben játszó Tigres a szünet előtt harmadszor is bevette ellenfele hálóját, miután Gignac egy látványos félollóból volt eredményes, amikor a kapus által már őrizetlen volt a ketrec, de két védő még lövése útját próbálta állni. A hazai csapat a második félidőben két találattal egyetlen gólra megközelítette a vendégeket, de az egyenlítésre már nem volt lehetőségük. A Tigres a harmadik helyen egyetlen pont lemaradásból követi a veretlen éllovas Puebla csapatát.

A legnagyobb meglepetés az aktuális kiírásban továbbra is az előző Apertura alapszakaszának győztese, a Club América mélyrepülése, de az évek óta stabil élcsapatnak számító Santos Laguna utolsó helyezése sem éppen szokványos.

Juarez – Tigres UANL 2-3 (0-2)
Gólszerzők: Arce (62.), Arribas (90+3.), ill. Thauvin (15.), Gignac (17., 43.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)