Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: bár kézzel ért labdába Rodri a tizenhatoson belül, mégsem ért büntetőt az eset – VIDEÓ

Ahogy arról beszámoltunk, a Manchester City 1-0-ra győzte le az Evertont a Premier League 27. fordulójában, ám könnyen döntetlen is lehetett volna az eredmény, ám a liverpooliak nem kaptak meg egy jogosnak tűnő büntetőt. 

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

A Manchester City elleni mérkőzés 84. percben Richarlison került nagy helyzetbe 0-1-es állásnál, de a kapus bravúrral védett, ezt követően viszont Rodri kézzel vette le a labdát a tizenhatoson belül, és hiába nézegették sokáig videóbíróval az esetet, végül nem kapott tizenegyest az Everton.

Az angol The Athletic úgy tudja, hogy azért nem ért tizenegyest az eset, mert nem voltak elég meggyőzőek arról a felvételek, hogy a labda az úgynevezett “vörös zónában” ért a játékos kezéhez, ami azt jelenti, hogy a labda nem a mez alatti karrésszen érintkezett a labdával.

Paul Tierney játékvezető először elengedte az esetet, majd rászólt a fülére Chris Kavanagh a VAR-szobából, hogy vizsgálni szeretnék az esetet, de a fent említett okok miatt végül nem ítéltek tizenegyest.

Pepe Guardiola azt mondta az esetről, hogy Richarlison amúgy is lesen volt a helyzetnél, de ezt végül nem nézték vissza.

Itt a videó az esetről: