Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: menesztette trénerét a pofozógép – HIVATALOS

A Leeds United újabb súlyos veresége után a vasárnap déli órákban döntöttek a rutinos szakvezető sorsáról…

(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Leeds United csapata a vasárnap déli órákban bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontotta vezetőedzője, Marcelo Bielsa szerződését. A közleményben nem győzték megköszönni az argentin szakember elmúlt években végzett munkáját, mellyel visszavezette a csapatot az angol első osztályba.

A 66 esztendős tréner 2018. júniusi kinevezése óta 170 mérkőzésen irányította a csapatot, melyből 80-at nyertek meg 33 döntetlen és 57 vereség mellett. Eközben 2020-ban 16 év után visszajutottak az angol élvonalba és az elmúlt szezonban újoncként kifejezetten ígéretes idényt futottak. A Leeds híres volt a Bielsa-féle bevállalós, sok gólt szerző és kapó játékáról, rendszerint a mezőny legjobbjai ellen is remek mérkőzéseket játszottak, végül a kilencedik helyen végeztek, nem sokkal lemaradva a nemzetközi kupaszerepléstől. Ehhez képest a csapat az idei szezonban a bennmaradásért küzd, csak az utolsó bennmaradó helyek egyikét foglalja el.

A Leeds az utolsó hat fordulóban nyeretlen volt, legutóbbi négy meccsét kivétel nélkül elvesztette, miközben 2-17-es gólkülönbséget jegyzett.

Bielsa utódja a várakozások szerint az amerikai Jesse Marsch lesz, aki az évad első felében mindössze öt hónapig irányította az RB Leipzig gárdáját.