Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Abramovics úgy döntött, hogy eladja a Chelsea-t – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hivatalos közleményt adott ki arról, hogy a tulajdonos, Roman Abramovics úgy döntött, eladja a klubot.

(Photo by Alex Caparros – UEFA/UEFA via Getty Images)

Igaznak bizonyultak a pletykák, hiszen a Chelsea hivatalosan is bejelentette, hogy tulajdonosa, Roman Abramovics mostanra úgy döntött, hogy eladja a londoni egyesületet.

A hivatalos közlemény szerint ez szolgálja a klub, a szurkolók, az alkalmazottak és a szponzorok érdekét, ráadásul Abramovics az eladásból befolyt összeget egy újonnan felállított jótékonysági szervezetnek adja, ami az ukrajnai háború áldozatait fogja segíteni. A hírek szerint 3 milliárd fontért keres új tulajdonost a londoni klub.

Abramovics 2003-ban vette meg a Chelsea-t, és már a múlt héten a klub egyik alapítványának adta át a csapat irányítását, mivel Vlagyimir Putyinnal való jó kapcsolata miatt nyomás helyezedett rá, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát. Emellett az orosz invázió nyomán érvénybe lépő nemzetközi pénzügyi szankcióknak is biztosan fontos szerepük volt a döntésében.