Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: svájci milliárdos veheti meg a klubot – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea eddigi tulajdonosa múlt hétvégén átadta a londoni egyesület irányításának lehetőségét a klub alapítványa részére, de az orosz üzletember mielőbb végleg megválna a klubtól…

A BL-címvédő Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics mielőbb értékesíteni szeretné a londoni klub tulajdonjogait, ennek érdekében a svájci milliárdos üzletember, Hansjörg Wyss kijelentése értelmében már felajánlotta számára a klub megvásárlását:

“Három másik személlyel együtt kedden ajánlatot kaptunk Abramovicstól a Chelsea megvásárlására. Most négy-öt napot ki kell várnom, mivel Abramovics jelenleg túl sokat kér. Mint ismert, a Chelsea kétmilliárd fonttal tartozik neki, de nem tudja ezt miből visszafizetni. Ez azt jelenti tehát, hogy aki megveszi a klubot, az kártalanítja Abramovicsot. A teljesen pontos eladási árat a mai napig nem ismerjük. Teljesen elképzelhetőnek tartom, hogy más partnerekkel együtt beszálljak a Chelsea-be. Még jobban meg kell ismernem ennek a lépésnek a feltételeit, de amit már most biztosan kijelenthetek, hogy egyedül biztosan nem fogok ilyenbe. Ha megveszem a klubot, akkor egy hat-hét befektetőből álló konzorciummal együtt fogom ezt megtenni.”

A 86 éves üzletember az orvosi berendezéseket gyártó Synthes cégből gazdagodott meg, a Forbes 2021-ben nagyjából 5.8 milliárd dollárra becsülte vagyonát.

Ugyan a váltás okát a felek nem részletezték, nyilvánvalónak tűnik, hogy az orosz-ukrán hadiállapot állhat a háttérben, hiszen Abramovics az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.