Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Abramovics végleg eladhatja a Chelsea-t – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea eddigi tulajdonosa múlt hétvégén átadta a londoni egyesület irányításának lehetőségét a klub alapítványa részére…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A BL-címvédő Chelsea csapata a szombat esti órákban hivatalos oldalán tett közzé egy közleményt, melyben megerősítették, hogy az orosz tulajdonos, Roman Abramovics átadta az irányítást a klub jótékonysági alapítványának. A The Telegraph forrásai szerint az üzletemberre sorozatos nyomás nehezedik az orosz-ukrán konfliktusban való érintettsége révén, amely miatt keresi a lehetőségét, hogy végleg el tudja adni a csapatot.

“A Chelsea-nél tulajdonosként töltött közel húsz éves időszakom alatt mindig egyfajta gondnokként tekintettem a klubnál betöltött szerepemre, akinek az a dolga, hogy amennyire csak lehet, biztosítsa a klub sikerességét, építse a jövőjét és pozitív szerepet töltsön be a közösségünkben. Mindig a klub érdekeinek a leginkább megfelelő döntéseket hoztam meg. Elkötelezett maradtam ezen értékek mellett. Ezért a mai napon átadom a klub felügyeletét és gondozását a Chelsea jótékonysági Alapítványának. Hiszem, hogy jelenleg ők vannak a legmegfelelőbb helyzetben, hogy vigyázzanak a klub értékeire, a játékosokra, a személyzetre és a szurkolókra” – állt a Chelsea múlt szombati közleményében.

Ugyan a váltás okát a közvélemény nem részletezi, nyilvánvalónak tűnik, hogy az orosz-ukrán hadiállapot állhat a háttérben, hiszen Abramovics az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.