Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az Atlético távozójának új csapata – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi sajtóbeszámolók szerint megszületett az egyezség az Atlético Madrid lejáró szerződésű középpályásának ügyében…

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Többek közt Fabrizio Romano is megerősítette, hogy az Atlético Madrid csapatától lejáró szerződése után távozó Hector Herrera nyártól az MLS-ben szereplő Houston Dynamo együttesében folytatja pályafutását.

A 31 esztendős mexikói középpályás harmadik évét tapossa a “matracosok” alkalmazásában, minden sorozatot figyelembe véve 71 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Herrera fontos szereplője volt az elmúlt idényben Diego Simeone spanyol bajnoki címet nyerő együttesének, bár sérülései miatt csak 16 La Liga-meccsen szerepelt. Az aktuálisan futó idényben 15 bajnokin és összesen 20 tétmeccsen foglalkoztatták eddig.

Pályafutása korábbi szakaszában hazájában a Pachuca együttesében játszott, majd 2013-ban 9 millió dollár ellenében igazolt át az FC Porto gárdájához. A “sárkányok” meghatározó alakja vált belőle, hat év alatt 245 bajnokin 35 gólt szerzett, miközben a 2017-2018-as idényben elhódították a portugál bajnoki címet.

Herrera mindeközben folyamatosan szerepelt a mexikói válogatottban, 2012 óta 96 mérkőzésen 10 gólt szerzett az “El Tri” színeiben. Tagja volt a 2012-es londoni olimpián aranyérmes korosztályos nemzeti csapatnak, később a felnőtt válogatottal részt vett a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon.