Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Végleg távozhat az Arsenaltól a középpályás – sajtóhír

Az aktuális francia lapértesülések értelmében az Arsenal égisze alatt az Olympique Marseille által kölcsönben foglalkoztatott középpályás hamarosan végleg a dél-francia klub szolgálatába szegődhet…

(Photo by John Berry/Getty Images)

Az RMC Sport beszámolói értelmében az Olympique Marseille komolyan tervezi, hogy a mostani kölcsön után az évad végeztével végleg megszerezze az Arsenal csapatától Matteo Guendouzi játékjogát.

A 22 esztendős francia középpályás abszolút alapembere lett Jorge Sampaoli együttesének, hiszen a bajnokságban 26 találkozón, összességében pedig 38 tétmeccsen került bevetésre a 2021-2022-es szezon alatt. Guendouzi 2018-ban hatalmas reményekkel szerződött az “ágyúsokhoz”, és bár az első szezonjában még 48 pályára lépést regisztrált, később kiszorult a csapatból. Jó ideig nem voltak elégedettek a hozzáállásával, pályán kívüli magatartásával.

A tehetséges játékos az elmúlt szezont már ugyancsak a londoniaktól távol, a Hertha BSC soraiban töltötte kölcsönben, azonban a berliniek nem akarták őt véglegesíteni.

Az OM 27 forduló alatt szerzett 47 pontjával a Ligue 1 második helyen tanyázik 15 egységgel lemaradva az éllovas PSG mögött.