Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl: idegenben került előnybe a Roma – EREDMÉNYEK

Az Európa-konferencialiga 2021-2022-es kiírásában a csütörtöki napon a nyolcaddöntők párharcainak első mérkőzéseire került sor…

A PAOK Szaloniki együttese egygólos lépéselőnybe került a Gent gárdájával szemben, miután az odavágón a szlovén Jasmin Kurtic találatával diadalmaskodott. A második félidőben a görögök előtt több komoly lehetőség is adódott, végül azonban csak egyet tudott kihasználni, így a továbbjutás kérdése abszolút nyílt maradt a visszavágó előtt.

PAOK Szaloniki – Gent 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Kurtic (58.), ill.

Rendkívül mozgalmas összecsapáson a Feyenoord gárdája 5-2-es győzelmet aratott a Partizan Beograd otthonában. Az első és a második félidő elején is a szerb csapat került lépéselőnybe, de a rotterdamiak mindkétszer hamar válaszolni tudtak, majd a meccs utolsó félórájában már csak ők voltak eredményesek, méghozzá háromszor. A piros-fehérek soraiból Jens Toornstra kétszer volt eredményes, a kolumbiai Luis Sinisterra pedig egy találat mellett két előkészítést vállalt.

Partizan Beograd – Feyenoord 2-5 (1-1)
Gólszerzők: Natcho (13.), N. Jovic (47.), ill. Toornstra (20., 77.), Dessers (52.), Geertrudia (64.), Sinisterra (71.)

Hozzájuk hasonlóan a Slavia Praha ugyancsak háromgólos sikert ért el a LASK Linz ellen. Az első játékrész során a nigériai Yira Sor duplázott, majd ugyan az osztrákok egy góllal feljebb tudtak zárkózni, a hajrában a csehek újabb két találattal terhelték meg ellenfelüket, így fölényes lépéselőnybe kerültek.

Slavia Praha – LASK Linz 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Sor (3., 29.), Olayinka (83.), I. Traoré (85.), ill. Balic (67.)

Az AS Roma csapata 1-0-s diadalt jegyzett a Vitesse Arnhem vendégeként úgy, hogy a holland gárda a mezőnyben többet tett a győzelemért. A “farkasok” főszereplője a múlt nyári portugál igazolás, Sérgio Oliveira volt, aki az első játékrész ráadásában megszerezte csapata javára a vezetést, majd a meccs hajrájában második sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott. José Mourinho legénysége az utolsó bő tíz percet tíz emberrel játszva is letudta, és értékes győzelmet regisztrált.

Vitesse Arnhem – AS Roma (0-1)
Gólszerzők:ill. Sérgio Oliveira (45+1.)
Kiállítva: ill. Sérgio Oliveira (79.)

Európa-konferencialiga, a nyolcaddöntők további párosításai

Csütörtök:
21:00 Bodö/Glint – AZ Alkmaar
21:00 Leicester City – Stade Rennes
21:00 Olympique Marseille – FC Basel
21:00 PSV Eindhoven – Köbenhavn