Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szaúdi kezekbe kerülhet a Chelsea – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a jelentős szankciókkal sújtott Chelsea csapata mindenképpen vevőt keres magának, miután a klub működtetése már csak speciális engedélyek révén kivitelezhető…

(Photo by Waleed Zain/Anadolu Agency via Getty Images)

A goal.com számolt be Mohamed Alherejdzsi, a több szaúdi cégcsoport, közte a Közel-Kelet legnagyobb médiabirodalmának számító Saudi Media vezetőjének Chelsea iránti érdeklődéséről.

Az üzletember állítólag nem kevesebbet ígér, minthogy amint megszerzi a csapatot Roman Abramovicstól, szerződést hosszabbít annak több alapemberével, így a nyáron lejárú kontraktusú Antonio Rüdiger, César Azpilicueta védőpárossal. A folytatásra pedig teljes infrastrukturális megújulást ígér, felújítaná az edzőközpontot, bővítené az akadémiát és a női csapat otthonát, valamint belevágna az Abramovics-érában sokáig tervezett, ám végül alsó hangon 2 milliárd fontra becsült költségei miatt elnapolt stadionrekonstrukciós programba is.

A sajtóhírek alapján egy licitverseny körvonalazódik: az orosz tulajdonos a jövő hét végéig fogadhatja a Chelsea-ért érkező ajánlatokat. Ezt követően jöhet a szerződéskötés az új tulajdonosi körrel.

Mint ismeretes, a napokban a Chelsea-t továbbá arról is tájékoztatták, hogy jelenleg csak a bérlettulajdonosok látogathatják a csapat hazai meccseit, további jegyeladásra nincs lehetőség. Egyúttal nem engedélyezett a klub számára a bevételt jelentő termékek árusítása, mint ahogyan a játékosok igazolása, szerződések meghosszabbítása sem.

A Chelsea tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.