Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Abramovicsot megfosztották klubigazgatói pozíciójától

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea csapatát hosszú ideje birtokló tulajdonos a klub eladása mellett döntött, azonban csütörtökön a brit kormány befagyasztotta Roman Abramovics vagyonát és felfüggesztette az eladási folyamatot…

(Photo by Chris J Ratcliffe/Getty Images)

Az angol bajnokság (Premier League) vezetőségének szombati bejelentése értelmében megfosztotta a Chelsea tulajdonosát, Roman Abramovicsot klubigazgatói posztjától.

A Premier League igazgatótanácsa szombati bejelentésében hangsúlyozza: a Chelsea az Abramovics klubigazgatói tisztségét érintő döntés után is folytathatja edzéseit és lejátszhatja soron következő mérkőzéseit, mivel ezt a brit kormány által külön kiadott, május 31-ig érvényes engedély lehetővé teszi.

Sajtóhírek szerint ugyanakkor a mostani döntés azt eredményezi, hogy Abramavicsnak 28 napon meg kell szabadulnia részvényeitől.

Mint ismeretes, a napokban a Chelsea-t továbbá arról is tájékoztatták, hogy jelenleg csak a bérlettulajdonosok látogathatják a csapat hazai meccseit, további jegyeladásra nincs lehetőség. Egyúttal nem engedélyezett a klub számára a bevételt jelentő termékek árusítása, mint ahogyan a játékosok igazolása, szerződések meghosszabbítása sem.

A Chelsea tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.