Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Befagyasztották a vagyonát, Abramovics nem adhatja el a Chelsea-t – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea csapatát hosszú ideje birtokló tulajdonos a klub eladása mellett döntött, azóta pedig folyamatosak a találgatások, hogy ki veheti meg a BL-címvédő klubot. Úgy tűnik, egyelőre azonban nem tud megszabadulni tőle…

(Photo by Paul Gilham/Getty Images)

A BBC információi szerint az Egyesült Királyság az országban lévő teljes vagyona befagyasztásával büntetett meg több orosz oligarchát, köztük a Chelsea csapatát eladni szándékozó Roman Abramovicsot az orosz-ukrán háború miatt.

A szabályozás kimondja, hogy a londoni futballklub egy speciális licenc alapján továbbra is működtethető, a korábban bejelentett eladási folyamatot azonban egyelőre felfüggesztették. A Chelsea-t továbbá arról is tájékoztatták, hogy jelenleg csak a bérlettulajdonosok látogathatják a csapat hazai meccseit, további jegyeladásra nincs lehetőség. Egyúttal nem engedélyezett a klub számára a bevételt jelentő termékek árusítása, mint ahogyan a játékosok igazolása, szerződések meghosszabbítása sem.

A Chelsea tulajdonjogait csaknem húsz éve birtokló Abramovics minden bizonnyal az orosz-ukrán konfliktus miatt dönt a klub eladása mellett, mivel az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyinhoz közeli személynek számít.

A napokban egy svájci milliárdos maga ismerte el, hogy Abramovics megkereste őt a klub megvásárlásával kapcsolatban, az eladási procedúra azonban most bizonyosan meg fog szakadni.