Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: egyedül a Barca nem felel meg a liga új szabályozásának!

A téli átigazolási szezon után a La Liga az első és másodosztályra újszerű fizetési tervezetet jelölt ki a klubok számára, amely a veszteségeket is igyekszik minimalizálni… Egyedül a Barca nem felel meg jelenleg az előírásoknak. 

Egy ún. fizetési korlátot vezetett be a La Liga az első két osztályra (La Liga és La Liga Smartbank). Ebben egy olyan maximális összeget vázol fel a klubok számára, amelyet átigazolásokra, játékos -és menedzser kifizetésekre, a stábtagok és egyéb alkalmazottak béreinek kifizetésére elkölthető, a bevételekkel egyensúlyban.

A katalán sztárcsapat az egyetlen ezen a listán, amelynek neve mellett negatív összegű, ún. keretköltési limit szerepel (nyáron ez  +97 millió euró volt, télen  már -144)!

A szurkolóknak aggodalomra viszont nincs okuk, hiszen ahogyan a liga vezérigazgatója, Javier Gomez is fogalmazott a Marcának adott interjújában, ‘a negatív limit átlépése nem jelenti azt, hogy a klubok nem fordíthatnak összegeket átigazolásokra, csak annak százalékosan arányosnak kell lenniük a játékoseladásokból befolyt összeggel (például 20 vagy 50% százalék lehet az előírt)’.

Ez a negatív keretköltési limit a katalánoknál egy nagyobb bevétel, vagy továbbá újragondolt kifizetések esetében hamar változhat.