Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ifi BL: hazai pályán esett ki a Paris Saint-Germain

Az ifjúsági (U19) Bajnokok Ligájában már a negyeddöntőket rendezték a héten, amelyek csak egy mérkőzésen dőlnek el, így a PSG vagy a Borussia Dortmund némi előnnyel indulhatott a szerdai napon, ugyanis ők hazai pályán vívhatták ki a továbbjutást a Salzburg és az Atlético Madrid ellenében.

A fogadóirodák előzetesen a franciákat várták a következő körbe, azonban az utánpótlásokról híres osztrákok idegenben is megtudták tréfálni a PSG-t. Ugyan a vezetést a hazaiak szerezték meg már az 1. percben Michut révén, de ez nem törte meg a vendégeket, sőt, épp ellenkezőleg, csak feltüzelte őket és lefocizták a párizsiakat. Előbb a 37. percben sikerült egyenlítenie a Salzburgnak Diakité által, majd a második játékrész derekán egy Mouquet öngólnak köszönhetően megszerezték a vezetést, a mindent eldöntő harmadik találat pedig már a ráadásban jött, amelyet Reisch jegyzett.

PSG – Salzburg 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Michut (1.) ill. Diakité (37.), Mouquet (72. – öngól), Reisch (90+2.)

A Dortmund és Atlético Madrid összecsapása kevésbé volt izgalmas, a spanyolok hasonlóan játszottak, mint az első számú csapat, de végül meglett az eredménye. Ehhez viszont kellett az is, hogy Fink a 6. percben büntetőt rontson, mert így nem kerültek korán hátrányba a Matracosok. Az egyetlen és továbbjutást érő gólt a 31. minutumban Curras jegyezte, az ifjú középpályás büntetőből tudott eredményes lenni.

Dortmund  – Atlético Madrid 0-1 (0-1)
Gólszerző: J. Curras (31. – büntetőből)

Az ifjúsági (U19) Bajnokok Ligája negyeddöntőjének összes párosítása
Juventus – Liverpool 2-0
PSG – Salzburg 1-3
Borussia Dortmund – Atlético Madrid 0-1

A negyedik negyeddöntő-párharc párosítása egyelőre nem ismert, mivel a Benfica U19 csapatának még nincs ellenfele, ugyanis a Dinamo Kijev és a Sporting CP korosztályos csapatai közt zajló nyolcaddöntőt nem tudták lejátszani az ukrán háborús helyzet miatt.