Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Xavi: “Jó állapotban készülünk a Real ellen!”

Az FC Barcelona trénere csapata Európa-liga továbbjutását követően már a hétvégi, Real Madrid elleni El Clásicóra is hangolt.

(Photo by ANP via Getty Images)

Mint ismert, a katalánok pokoli hangulatban, hátrányból felállva fordítottak és jutottak tovább a Galatasaray otthonában a két csapat Európa-liga nyolcaddöntőjében. Xavi szerint ez a győzelem megmutatta csapata karakterét, ráadásul emelheti a hangulatot a katalánok öltözőjében a Real Madrid elleni derbi előtt.

“Fontos győzelmet arattunk! Egy európai kupasorozatról beszélünk, ahol mindenképpen tovább akartunk jutni!” – idézi a Marca Xavi meccs utáni gondolatait.

“Sokakkal egyetemben én is úgy ítélem meg, hogy jó formában és jó állapotban vagyunk, így valóban bizakodva várhatjuk az El Clásicót. Igaz ez, még akkor is, ha tudjuk, hogy mindez a madridi meccsen mit sem jelent majd! Sok csatát megéltem már a Real ellen, pontosan tudom, mit jelent ez a találkozó a két klub életében! Borzasztóan kemény 90 perc vár ránk! Hatalmas küzdelem lesz a pályán!” – folytatta Xavi, majd csapatát méltatta.

“Remek meccset játszottunk a Galata ellen! Megmutattuk az igazi karakterünket. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen a szenvedélyük és hozzáállásuk hibátlan volt! Türelmesek tudtunk lenni, még akkor is, amikor egy nagyon kényelmetlen helyzetben voltunk, egy pokoli stadionban!” – tette még hozzá a Barca trénere.