Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: döntöttek az oroszok kizárásáról – HIVATALOS

A nemzetközi sportdöntőbíróság meghozta a döntését az orosz labdarúgó-szövetség ügyét illetően, akiket a FIFA és az UEFA politikai okokból kizárt a versenysorozataiból…

(Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a pénteki bejelentése értelmében megerősítette, hogy az orosz válogatott nem vehet részt a vb-pótselejtező küzdelmeiben, így ellenfelük, Lengyelország játék nélkül jutott tovább a következő fordulóba. A továbbjutó ellenfele a svéd-cseh párharc győztese lesz a vb-részvételről határozó meccsen.

Mint ismeretes, az oroszok álláspontja szerint a politikai kérdéseknek semmi közük az egyes sportokhoz, és követelik a bíróságot, hogy mielőbb változtassa meg az ítéletét, mert a tervek szerint az orosz válogatottnak március végén világbajnoki pótselejtezőt kéne játszania Lengyelországgal szemben a katari részvétel jogáért. (Az más kérdés, hogy az ellenfél nem akar kiállni ellenük.) Az oroszok szerint a FIFA és az UEFA döntése ellentétes a sport szellemiségével, és nem értenek egyet a szankciókkal.

A szankciók között szerepelt az is, hogy az UEFA elvette Szentpétervártól az idei BL-döntő rendezési jogát.

Az orosz válogatott legismertebb futballistája, a Zenit Szentpétervár csapatkapitánya, Artem Dzyuba megtörte a csendet és egy hosszabb bejegyzésben fakadt ki az országát ért elmarasztalások ellen.