Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Beszüntethetik az alkoholfogyasztást a Bochum meccsein

Ahogyan arról beszámoltunk, a német bajnokság (Bundesliga) elmúlt fordulójában az egyik mérkőzés nézőtéri rendbontás miatt szakadt félbe…

A német bajnokság (Bundesliga) 27. fordulójának péntek esti mérkőzése a 70. percben a vendégcsapat 2-0-s vezetésénél félbeszakadt, miután a Bochum–Borussia Mönchengladbach összecsapáson a hazai csapat szurkolói egy félig teli sörös műanyagpohárral fejbe dobták Christian Gittelmann asszisztenst.

A sporttárs azonnal jelezte az incidenst a játékvezetőnek, aki lefújta a mérkőzést, és negyedórás várakozás után végül úgy döntöttek, hogy nem folytatták a játékot. Az érintett szerencsére nem szenvedett komolyabb sérülést, de kivizsgálás céljából kórházba szállították.

A helyi sajtóbeszámolók szerint a vétkes csapat vezetősége komolyan fontolóra vette, hogy a következő hazai mérkőzéstől kezdődően betiltsa az alkoholos italok árusítását a stadionban, ezzel együtt pedig a lelátókon sem lehet majd szeszes italt fogyasztani Bochumban.

„Ez egy közösségi élmény. Nem akarjuk, hogy néhány idióta megfossza ettől a szurkolók 99.9 százalékát” – fogalmazott Ilja Kaenzig, a klub pénzügyi igazgatója.