Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb: megvannak a következő két torna rendezésére pályázók

A szerdai napon járt le a jelentkezési határidő a 2028-as és a 2032-es Európa-bajnokság rendezésére, és az UEFA megerősítette a pályázók névsorát…

Az UEFA a szerdai napon számolt be róla, hogy a 2028-as Európa-bajnokság rendezésére az Egyesült Királyság és Írország közösen, valamint Oroszország, illetve Törökország adott be pályázatot. Továbbá a 2032-es kontinensviadal rendezésére az oroszok és a törökök ugyancsak jelezték szándékukat, illetve Olaszország is benyújtatta jelentkezését.

Az európai labdarúgó-szövetség októberben azt közölte, hogy március 23-áig kell jelezni a rendezési szándékot, a kandidálókat pedig áprilisban jelentik be. Minimális követelmény tíz stadion, közülük egynek legalább 60 ezer, kettőnek pedig 50 ezer férőhelyesnek kell lennie. Amennyiben kettőnél több ország rendezné közösen a kontinensviadalt, úgy a házigazdák nem kapnának automatikusan indulási jogot.

Mint ismeretes, a soron következő, 2024-es Európa-bajnokság rendezője Németország lesz.

Az ezt követő két kontinenstorna rendezőit 2023 szeptemberében határozzák meg.

Az oroszok jelentkezése már csak azért is lehet érdemes, mert az orosz-ukrán háború miatt jelenleg orosz válogatottak szinte semmilyen sportágban, így labdarúgásban sem szerepelhetnek, az országban pedig nem tarthatnak nemzetközi versenyeket.