Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin szurkolók elvinnék Maradona szívét a vb-re

Megszokhattuk már, hogy a dél-amerikai szurkolók fanatizmusa és őrültsége nem ismer határokat, ezúttal az argentinok álltak elő egy meglehetősen bizarrnak tűnő ötlettel…

(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

A katari világbajnokságra készülő argentin válogatott néhány szurkolója felvetette annak a lehetőségét, hogy elvigyék magukkal a soron következő világbajnokságra az azóta is bálványként tisztelt, 2020-ban elhunyt Diego Maradona szívét. Az ötletgazdák közé tartozó Javier Mentasti a Radio La Red adásában beszélt terveiről:

“Már korábban felmerült az ötlet, mert tudjuk, hogy vizsgálatoknak vetették alá a szívét a halála körülményeinek nyomozása alatt. Szeretnénk beszélni a családjával, és tanácsot kérni tőlük, hogy kivitelezhető lenne-e. Diego és a labdarúgás iránti szeretetünk ihlette az ötletet. Arra gondoltunk, hogy egyesek különböző amuletteket, tárgyakat viselnek, mi ezzel tisztelegnénk előtte.”

A 2022. november 21. és december 18. között Katarban megrendezésre kerülő világbajnokság lesz az első mundial az 1986-os bajnok legenda halála óta.

Az argentin válogatott tavaly nyáron megnyerte Brazíliában a Copa Américát, és már több mint két és fél éve nem talált legyőzőre, 29 veretlen mérkőzéssel a tarsolyában már jó ideje biztosan kvalifikálta magát a katari világbajnokságra.