Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: íme az idei csoportbeosztás

A pénteki napon tartották meg az első számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozat, a Libertadores-kupa 2022-es csoportkörének sorsolását…

 

A Libertadores-kupa csoportkörének sorsolásán a címvédő Palmeiras nem kapott legyőzhetetlen ellenfeleket, mint ahogyan a tavalyi döntős Flamengo is hasonlóan, kötelező házi feladatnak ígérkező kvartettbe került.

A Boca Juniors és a Corinthians csatája már jóval izgalmasabbnak ígérkezik, mint ahogyan az Atlético Mineiro is belehúzott azzal, hogy megkapta a városi rivális América Mineirót is az ecuadori bajnok Independiente del Valle mellett. A Vélez Sarsfield és az Estudiantes La Plata személyében a C csoportban két argentin csapat küzdhet. Az igazi “halálcsoportnak” pedig a G jelű kvartett tűnik, hiszen az uruguayi Peñarol társaságába a Cerro Porteño és az Olimpia Asunción személyében két paraguayi csapat, valamint a tavalyi első argentin kiírás győztese, a Colón került.

A csoportkör első fordulójának mérkőzéseire április 5-től 7-ig kerül sor, míg az utolsó forduló összecsapásait május 24-26. között bonyolítják le.

A nyolc csoport első két helyezettje jut tovább a legjobb 16 közé, a harmadik helyezettek a Copa Sudamericanában folytatják.

Az előzetes tervek szerint a sorozat fináléját 2022. október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban.

A Libertadores-kupa csoportbeosztása

A csoport: Palmeiras (brazil), Emelec (ecuadori), Deportivo Táchira (venezuelai), Independiente Petrolero (bolíviai)
B csoport: Athletico Paranaense (brazil), Libertad (paraguayi), Caracas (venezuelai), The Strongest (bolíviai)
C csoport: Nacional (uruguayi), Vélez Sarsfield (argentin), Red Bull Bragantino (brazil), Estudiantes La Plata (argentin)
D csoport: Atlético Mineiro (brazil), Independiente del Valle (ecuadori), Deportes Tolima (kolumbiai), América Mineiro (brazil)
E csoport: Boca Juniors (argentin), Corinthians (brazil), Deportivo Cali (kolumbiai), Always Ready (bolíviai)
F csoport: River Plate (argentin), Colo-Colo (chilei), Alianza Lima (perui), Fortaleza (brazil)
G csoport: Peñarol (uruguayi), Cerro Porteño (paraguayi), Colón (argentin), Olimpia Asunción (paraguayi)
H csoport: Flamengo (brazil), Universidad Católica (chilei), Sporting Cristal (perui), Talleres Córdoba (argentin)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!