Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Egyiptom visszavágott Szenegálnak

Az afrikai világbajnoki selejtezők harmadik, utolsó körében a versenyben maradt tíz válogatott öt egymás elleni párharcban dönt a kiadó katari helyek sorsáról. Az oda-visszavágós csatározások első felvonásaira a pénteki napon került sor…

Az afrikai selejtezők egyik slágerpárharcában Algéria házon kívül győzte le 1-0-ra Kamerun válogatottját. A vendéglátók hiába játszottak meddő mezőnyfölényben, az első játékrész hajrájában a rutinos Islam Slimani fejesével Algéria került lépéselőnybe. A második félidő elején egy rövid ideig áramszünet is akadályozta a csapatokat. A folytatásban a “Szelídítetlen Oroszlánok” továbbra is nagy erőkkel rohamoztak az egyenlítésért, de M’Bolhi kapus minden egyes kísérletüket el tudta hárítani. Némi meglepetésre Algéria lépéselőnybe került a hazai visszavágó előtt, Kamerun pedig otthon sodródott a kiesés szélére.

Kamerun – Algéria 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Slimani (40.)

Egyetlen korai találat döntött az idei ANK-döntő “visszavágóján” Egyiptom javára a kontinensbajnok Szenegál ellen. A “fáraók” a negyedik percben megszerezték a vezetést, miután Szalah közelről a felső lécre lőtt, majd a lecsorgó labda a tehetetlen Saliou Cissről a saját kapujában kötött ki. A korai gól után a későbbiekben a vendégek nem tudtak egyenlíteni, noha többször is közel álltak hozzá, így a kontinensbajnok lépéshátrányba került és közel került ahhoz, hogy lemaradjon a vb-ről.

Egyiptom – Szenegál 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ciss (4. – öngól), ill.

A nyugati-afrikai rangadó gól nélküli döntetlennel ért véget Ghána és Nigéria nemzeti válogatottjai között. A hazai együttes az első félidőben markáns mezőnyfölényben játszott, a másodikban némileg kiegyenlítettebben zajlott a mérkőzés, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így a visszavágóra maradt a döntés.

Ghána – Nigéria 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Idegenben került lépéselőnybe Tunézia válogatottja, miután 1-0-ra legyőzte Mali csapatát. A mérkőzés negatív hőse a vendéglátók 21 éves hátvédje, Moussa Sissako lett, aki előbb a 36. percben egy teljesen ártalmatlan szituációban öngólt vétett, majd néhány perccel később azonnali piros lappal kiállíttatta magát. Annak ellenére, hogy Mali több mint egy félidőn át tíz emberrel játszott, csak egy góllal vesztette el a meccset, így még nem lefutott teljesen a párharc, de nyilván Tunézia komoly előnybe került. A győztes soraiban a Ferencváros légiósa, Aissa Laidouni végig a pályán tartózkodott.

Mali – Tunézia 0-1 (0-1)
Gólszerzők:ill. Sissako (36. – öngól)
Kiállítva: Sissako (40.), ill.

A Kongói Demokratikus Köztársaság és Marokkó mérkőzése még a délutáni órákban 1-1-es döntetlenre végződött. A házigazda korán vezetést szerzett, majd a második játékrész elején Ryan Mmaee büntetőt hibázott, de csapata a hajrában ki tudott egyenlíteni, így a Ferencváros 71 percet játszó légiósának hibája ellenére egálból várhatják a visszavágót. Vele ellentétben testvére, a szintén fradista Sammy Mmaee végig játszotta a mérkőzést, sárga lapot kapott.

Kongói DK – Marokkó 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Wissa (12.), ill. Tissoudali (76.)
Kiállítva: Ngonda (85.), ill.

Az egyes párharcok győztesei jutnak ki a 2022-es világbajnokságra, a visszavágókat jövő kedden rendezik.