Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Bologna edzője ismét leukémiával küzd

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Bologna csapatának vezetőedzője a szombati napon beszámolt róla, hogy ismét az általa egyszer már legyőzött súlyos betegséggel küzd…

(Photo by Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images)

A Bologna szerb vezetőedzője, Szinisa Mihajlovics a szombati napon tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy ismét leukémiás megbetegedéssel bajlódik, ennek ellenére újból optimista a folytatást illetően:

“Ahogyan tudjátok, két és fél évvel ezelőtt nagy kockázatú mieloid leukémiában szenvedtem, ezért időről időre nagyon kiterjedt vizsgálatokon megyek keresztül. Az elmúlt években a gyógyulásom kiváló volt, de ezek a betegségek alattomosak, és a legújabb vizsgálatok megfújták a vészharangot. Fennáll annak a veszélye, hogy a betegség újra megjelenik. Hogy ez ne fordulhasson elő, azt tanácsolták, hogy kezdjek el egy olyan kezelésbe, amely segíthet már csírájában megelőzni a súlyosabb problémát.

Látszik, hogy ez a betegség nagyon bátor újra szembeszállni olyasvalakivel, mint én vagyok. Ha az első lecke nem volt elég, adok neki még egyet. Ez az élet útja, hullámvölgyekből, kanyarokból áll, vannak kátyúk is, ahol eleshetsz, de mindig meg kell találnod az erőt, hogy felállj. Tudom, hogy jó kezekben vagyok.”

Az 53 éves szerb mester 2019 januárja óta irányítja a Bologna gárdáját, első szezonjában megszilárdították a bennmaradást, az azt követő nyáron pedig leukémiás megbetegedést diagnosztizáltak nála. Mihajlovic hónapokon keresztül kemoterápiás kezelésre szorult, de csapatától csak a legvégső esetben maradt távol, amikor lehetett velük maradt, és végül sikerült legyőznie betegségét. Irányítása alatt a Bologna stabil szereplővé vált a Serie A középmezőnyében, jelenleg a 13. helyet birtokolja.