Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: elképesztő spanyol győzelem – VIDEÓVAL

Katalóniában lépett pályára ma este a spanyol válogatott, amely a magyar válogatott egyik legújabb mumusát, Albániát fogadta felkészülési mérkőzésen. Az egyszeres világbajnok együttes ezzel a találkozóval nyitotta meg idei évét, melynek kicsúcsosodása lesz az idei katari vébé.

(Photo by Alex Caparros/Getty Images)

Az Espanyol egyszerű, de szép otthonában fogadta az Albániát, Luis Enrique csapata. Rögtön egy újonccal kezdődött ma este a spanyolok névsora a kezdőcsapatot illetően. Az angol Brentford kapusa, David Raya debütált hazája válogatottjában.
A fiatalos és tehetségtől duzzadó Spanyolország azonban az első félidőben képtelen volt feltörni a végig védekezésre berendezkedett albánok kedvét elvenni a saját stílusától. Az albánok túl sok komoly helyzetet nem alakítottak ki a szünetig, igaz a hazaiak is csak elvétve okoztak veszélyt a döbbenetesen nagy labdabirtoklásuk mellett.

A második játékrészben a „Vörös Fúria” továbbra is presszionálta a vendégek kapuját, ám csak a „sorcsere” után jutottak el a gólszerzésig. A Villareal harmadik válogatottságát ünneplő játékosa, Yeremi Pino passzolt Ferran Torres-nek. Az FC Barcelona támadója pedig látványos mozdulatok után tekert az albán kapuba a 75. percben. Azonban nem tartott sokáig a spanyol öröm. A 61. percben beállt Myrto Uzuni döntetlenre állásra mentette a találkozót.

A Ferencváros korábbi játékosának találata végül mégsem ért döntetlent, lévén Dani Olmo az utolsó pillanatban meglőtte a spanyolok győztes gólját.

Spanyolország – Albánia 2-1 (0-0)
Helyszín: RCDE Stadion (Cornella de Llobregat); Vezette: Trustin Farrugia Cann (máltai)
Spanyolország: Raya – Carvajal (Azpilicueta, 72.), Eric García, Pau Torres, Alonso (Alba, 64.) – Gavi (Olmo, 65.), Rodri, Pedri – Ferran Torres, Morata (Pino, 72.), Sarabia (Soler, 64.).
Albánia: Berisha – Djimsiti, Kumbulla, Ismajli – Hysaj, Gjasula, Laci, Balliu – Bare – Broja, Cikalleshi.
Gólszerző: Ferran Torres (75.), Olmo (90.), ill. Uzuni (85.)

Torres vezető gólja: