Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Bale válaszolt az őt kritizáló spanyol lapoknak!

A minap beszámoltunk arról, hogy Gareth Bale jó teljesítménye után a walesi szélső a spanyol sajtó középpontjába került, ahol ‘parazitának’ is nevezték. Bale válaszul hosszasan fejtegette, hogy ki és miért az igazi parazita!

“A média kérlelhetetlensége és érzéketlensége miatt ki vonja felelősségre azokat az újságírókat vagy hírügynökségeket, akik ilyen, és még sokkal rosszabb dolgokat leírnak? – kezdte Bale a közösségi médiában is megjelenő gondolatát.

“Szerencsés vagyok, mert az én arcomon vastag a bőr. Sokat voltam a nyilvánosság előtt a karrierem során, így tudom kezelni a helyzetet; ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy ilyen cikkel nem okoznak személyesen vagy szakmailag károkat a cikkek címzettjeinek életében!” – folytatta a walesi szélső.

“Tanúja voltam annak, ahogyan a média képes az emberek mentális és fizikális egészségére egyaránt hatással lenni. Profi sportolóktól a médiában emberfeletti teljesítményt várnak, ha ezt teljesítik, akkor elsőként örülnek velük a sikernek. Na de ellenkező esetben? Együttérzésnek vagy finomodásnak helye nincs, képesek darabokra szedni az embert, haragot és ellenszenvet keltve a szurkolókban. Óriási médiafigyelem övezi a profi sportolókat, éppen ezért nem kérdés, hogy egy már amúgy is maga alatt lévő, éppen negatív érzelmekkel fűtött sportolót a padlóra lehet küldeni, pillanatok alatt!
Őszintén remélem, hogy mire a gyerekeink felnőnek, az újságírásban végre-valahára érvényesülhetnek majd bizonyos normák! Arra szeretnék ösztönözni ezzel az írással mindenkit, hogy ráébredjünk, igen is szükségünk van változásokra azon a téren is, ahogyan nyilvánosan beszélünk és kritizálunk másokat, akik nem felelnek meg a sokszor irrelevánsan felállított elvárásoknak.
Mindannyian tudjuk ki az igazi Parazita!”