Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Helyi nevet kapott a Napoli légiósának újszülött gyermeke

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Napoli gólrekorderének a minap megszületett a gyermeke, akinek különleges jelentőséggel bíró, helyi nevet adtak…

 

A Napoli csapatának belga légiósa, Dries Mertens felesége, a televíziós műsorvezető Kat Kerkhofs a szombati napon adott életet a pár újszülött fiának. Miután a kiváló szélsőt a nápolyi közönség szeretete jeléül a dél-olasz “Ciro” becenévvel illeti már hosszabb ideje, nem is lehetett kérdés, hogy a kicsi neve Ciro Romeo Mertens lett.

A 34 éves belga támadó 2014-es leigazolása óta minden sorozatot figyelembe véve 389 mérkőzésen 144 gólt szórt a Partenopei színeiben, mellyel a klub történetének valaha volt legeredményesebb játékosa, és a helyi ultrák nagy kedvencének számít. Mertens legjobb szezonja a 2016-2017-es évad volt, amikor 28 bajnoki találatig, összességében pedig 46 meccsen 34 gólig jutott. Ezzel szemben a legutóbbi két idényben már csak kilenc-kilenc alkalommal volt eredményes a Serie A-ban, és az aktuálisan futó kiírásban eddig hét találat került a neve mellé.

Mertens szerződése az évad végeztével lejár, és egyelőre nem tisztázódott, hogy klubja él-e opciós jogával esetében, de a fia a városban született, és nevében már biztosan örökre őrizni fogja a nápolyi emlékeket.