Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Mbappé remekelt, a franciák kiütötték Dél-Afrikát! – videóval

A világbajnoki címvédő Franciaország barátságos mérkőzésen ötgólos győzelmet aratott Dél-Afrika ellen. A franciák sztárja, Kylian Mbappé duplázott, de a gólrekorderség felé tartó Olivier Giroud kezdte a sort, majd a hajrában két cserejátékos is betalált.

(Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Noha csupán felkészülési meccsről van szó, az esélyesebb Franciaország abszolút lefocizta a dél-afrikaiakat: már az első félidőben 7 kaput eltaláló lövést jegyzett Didier Deschamps legénysége, míg a túloldalon mindössze egyszer sikerült veszélyeztetni Mike Maignan hálóját. A 23. percben Kylian Mbappé révén össze is jött a vezetés, aztán még a szünet előtt jött Olivier Giroud, aki a 48. válogatottbeli találatát szerezte.

A fordulást követően a franciák még inkább dominálták a játékot, igaz, ennek sokáig nem jött meg érdemben az eredménye. Nem úgy a 76. minutumban, amikor is a Les Bleus tizenegyeshez jutott: Mbappé értékesítette a büntetőt. A hajrában egyre több cserét láthattunk mindkét oldalon, ez a franciák részéről sült el jobban: mind Wissam Ben Yedder, mind pedig Mattéo Guendouzi feliratkozott az eredményjelzőre – utóbbi gólt Mbappé készítette elő, így állt be az 5–0-ás végeredmény.

Válogatott, barátságos mérkőzés
Franciaország – Dél-Afrika 5–0 (2-0)
Helyszín: Stade Pierre-Mauroy; Játékvezető: Sandro Scharer
Gólszerzők: Mbappé (23.. 76. – büntető), Giroud (34.), Ben Yedder (81.), Guendouzi (90+2.)
Sárga lap: Rabiot (67.), ill. Monare (66.), Xulu (74.)
Kiállítva: Mudau (84.)

Franciaország: Maignan – Saliba, Varane (Koundé 80.), Kimpembe – Clauss (Nkunku 88.), Kanté (Pogba 65.), Rabiot (Guendouzi 79.), Digne – Griezmann (Diaby 65.) – Mbappé, Giroud (Ben Yedder 65.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.

Dél-Afrika: Williams – Mobbie (Shandu 80.), Xulu, Sibisi, L. Lakay – Mokoena (Mosele 46.), Mvala, Monare – F. Lakay (Mudau 46.), Foster (Makgopa 72.), Hlongwane. Szövetségi kapitány: Broos Hugo.

A találkozó videós összefoglalója: