Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Roma nem akarja eladni a szenzációs idényt futó csatárát – sajtóhír

Megbízható értesülések szerint az AS Roma nem tervezi, hogy bármilyen összeg ellenében is megváljon az idei évadban szárnyra kapó támadójától…

(Photo by Danilo Di Giovanni/Getty Images)

Fabrizio Romano legfrissebb beszámolói szerint az AS Roma csapata nem tervezi, hogy a nyáron megváljon fantasztikusan teljesítő csatára, Tammy Abraham játékjogáról. Annak ellenére sem, hogy egyes híresztelések szerint 100 millió eurót is fizetnének érte.

A Chelsea nevelését már korábban is komoly tehetségként aposztrofálták, ám a londoni “kékek” színeiben kevésszer tudta bizonyítani rátermettségét. Abraham viszont megtáltosodott az “örök városban”, és az aktuálisan futó idényben 40 mérkőzés alatt 23 találatot szállított, melyből 15-öt az olasz bajnokság (Serie A) idei kiírásában szorgosokodott össze.

A 24 éves csatár annak idején még a 2015-2016-os idény alatt debütált a felnőttek közt, első éveiben alacsonyabb osztályú vagy kisebb csapatokhoz adták őt kölcsön, így megfordult az angol másodosztályban a Bristol City és az Aston Villa, valamint az élvonalban a Swansea City együttesében, és például a 2016-2017-es másodosztályú idény 23 találattal a tarsolyában zárta.

Az ezt megelőző két szezont a londoni anyaegyesületnél töltötte, ám amíg két évvel ezelőtt 15 bajnoki találattal és 18 találattal tűnt ki, addig az elmúlt idényben csupán 22 bajnokin kapott lehetőséget és hat találatig jutott a PL-ben, hosszabb távon pedig nem számítottak a szolgálataira.

Ugyanakkor a Chelsea-nek jövő nyáron 80 millió euró ellenében visszavásárlási opciója lesz a játékosra.