Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A kórházból üzent beteg edzője a csapatának – videóval

A Bologna vezetőedzője a múlt hétvégén erősítette meg, hogy ismét az általa egyszer már legyőzött leukémiás megbetegedéssel küzd

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Ciancaphoto Studio/Getty Images)

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Bologna csapata hivatalos csatornáin keresztül nyilvánosságra hozta a videóüzenetet, melyet a leukémiás megbetegedéssel kórházban kezelt vezetőedzője, Szinisa Mihajlovics küldött játékosainak.

A tréner már 2019-ben megküzdött a leukémiával, majd a kemoterápia és a csontvelő-transzplantáció után felépült, de a betegség hátráltat, ezért visszakerült a kórházba kezelésre. Mihajlovics ezúttal is videón keresztül tartja a kapcsolatot csapatával, stábjával.

“Fizikálisan nem leszek ott, de lélekben mindig veletek leszek. A terem minden meccshez be van rendezve, folyamatosan tartom a kapcsolatot a stábommal. Sajnos néhány éve már megtettük ezt, de biztos vagyok benne, hogy a kórházi szobámon belül én is küzdeni fogok értetek, ahogyan biztos vagyok benne, hogy ti is harcoltok majd értem.

Egyszer már legyőztük ezt a betegséget, így újra meg tudjuk csinálni, nincs kétségem. Az életet nem problémák nélkül éljük, hanem a problémák ellenére. Az élet nem egyenes vonal, vannak kanyarok, emelkedők és lejtők, akár hirtelen kátyúk is, amelyekbe az ember belezuhan, de vissza kell állni és folytatni tovább az utat.

A nehéz pillanatokban mutatkozik meg az ember bátorsága és hozzáállása. Két út van, az egyik a pusztító, a panaszkodás és a hit elvesztése. A másik konstruktív, a dolgok pozitív oldalának keresése.

Körülbelül egy három négyzetméteres szobában élek. Átmeneti helyzet, legyőzöm ezt a betegséget, hiszek az orvosokban, ezért lelkesedést és nem aggódó arcokat szeretnék. Tudom, hogy nyerni fogok. Együtt kell lennünk, ha bármire szükségetek van, készséggel állok rendelkezésetekre. Tudom, hogy nehéz a helyzetünk, a teljesítmény és a küzdeni tudás most a legfontosabb.”

“Milánóba menni nem a legegyszerűbb feladat 60 ezer rajongó előtt, de nekik sem lesz könnyű meccsük” – utalt már a következő, hétfői mérkőzésre, melyen az AC Milan csapat a ellenfele.