Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Feljebb lépett az egykori patinás olasz klub

Az olasz harmadosztály (Serie C) három csoportja közül elsőként három fordulóval a vége előtt a C csoportban dőlt el a feljutó kiléte a vasárnap délutáni órákban…

 

Az olasz harmadosztály (Serie C) vasárnapi játéknapjának délutáni mérkőzései közt a második helyezett Catanzaro csapata meglepő, hazai vereséget szenvedett, így a hátralévő négy meccsétől függetlenül az éllovas Bari együttese matematikailag is bebiztosította a feljutását.

A Galletti az eddigi 34 meccséből 21-et nyert meg kilenc döntetlen és négy vereség mellett, és hosszú ideje magabiztosan vezeti csoportját, bár tavasszal az üldözők közeledtek hozzájuk, végül a calabriai vetélytárs rohama az elmúlt hetekben falakba ütközött, és jelenleg is tíz pont kettejük közt a különbség. A Bari a ma délutáni, Latina elleni meccstől függetlenül feljutott a másodosztályba.

A története során 30 idényt az élvonalban töltő Bari csapata a 90-es években rendszeres szereplője volt a Serie A mezőnyének, utoljára a 2010-2011-es szezonban szerepelt a legmagasabb osztályban. A csizma sarkánál található Puglia régióban székelő együttest a 2017-2018-as idény végén sorolták vissza a másodosztályból az amatőrnek számító Serie D-be, ahonnan azonnal feljutott a harmadik vonalba, most pedig harmadik nekifutásra a C-ből is ki tudta harcolni a feljutást.

A Bari ősszel a 47. szezonját kezdheti meg az olasz másodosztályban, melynek kétszeres bajnokai az 1942-es és a 2009-es sikerük jóvoltából.