Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EKL: a Bodo/Glimt harmadszor is megtréfálta José Mourinhot! – eredmények

Egészen elképesztő, de a csoportkör után a Bodo/Glimt ezúttal is legyőzte az AS Romát hazai környezetben. A norvégokhoz hasonlóan szintén előnyt szerzett otthon az Olympique Marseille; ugyanez már nem sikerült a Feyenoordnak és a Leicester City-nek.

(Photo by Michael Campanella – UEFA/UEFA via Getty Images)

 

Bodo/Glimt – AS Roma 2-1 (0-1)
Gólszerzők: Saltnes (56.), Vetlesen (89.) illetve Pellegrini (43.)

Hiába fogadkozott José Mourinho, hiába nem tartalékolt a portugál tréner (Tammy Abraham, Henrikh Mkhitaryan, csapata ugyan nem kapott kiábrándító pofont, de így is is beletörött a bicskája a szimpatikus norvég együttesbe. A hazaiak ezúttal is eltüntették a tudásbeli különbséget, a hajrában pedig még a találkozót is megnyerték, így előny tudatában utazhatnak az olasz fővárosba, ahol egyszer már elkerülték a vereséget idén (2-2) – Ha a történelem megismétli önmagát kisebb csodának lehetnénk szemtanúi!

Leicester City – PSV Eindhoven 0-0

A negyeddöntő-párharcok talán legjobban várt összecsapásának első mérkőzése kissé elmaradt a várakozásoktól . legalábbis már ami a gólokat illeti. A Leicester mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, így Eindhovenben dönthetik el a továbbjutás kérdését a csapatok.

Olympique Marseille – PAOK 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Gerson (13.), Payet (45.) illetve El Kaddouri (48.)
Piros lap: Gerson (90+4.)

Tökéletesen kezdődött a Marseille számára az első félidő, majd hasonlóan végződött, hiszen a szünetre már két góllal is vezettek a franciák. A szünet után a PAOK a kevés valamirevaló lehetőségeinek egyikét azonnal kihasználta, így miután az OM újabb gólt már nem szerzett, a párharc teljesen nyílt maradt.

Korábban:

Feyenoord – Slavia Praha 3-3 (1-1)
Gólszerzők: Sinisterra (10.), Senesi (74.), Kokcu (86.) illetve Olayinka (41.), Sor (67.), Traore (90+5.)

A végletekig nyílt, ebből adódóan feszült (8 sárga lapot is hozó) találkozót játszottak a felek, ahol jobban kezdtek a hollandok, majd fordított a Salvia, végül pedig mikor úgy tűnt, nehezen, de csak megnyerheti a meccset a Feyenoord, érkezett hideg-zuhanyként a csehek egyenlítése – Folytatás Prágában!