Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: győztek az igazi favoritok, botló nagy csapatok – KÖRKÉP

Keddtől csütörtökig rendezték meg a Libertadores-kupa 2022-es kiírásában a csoportkör első fordulójának mérkőzéseit. Az első számú dél-amerikai nemzetközi klubtorna nyitófordulójában pedig a meglepetések sem maradtak el…

 

A Libertadores-kupa újonnan indult kiírásában a legnagyobb favoritok közé sorolt brazil csapatok hozták a kötelező házi feladatokat a sorozat nyitófordulóban.

Az elmúlt két kiírást megnyerő Palmeiras a papírformának megfelelően még házon kívül is 4-0-s győzelmet aratott a Deportivo Táchira ellenében. A 21 éves Rafael Navarro a szünetben csereként beállva nyolc perc alatt duplázott. A tavalyi döntős Flamengo Bruno Henrique és Matheuzinho góljaival, míg az ugyancsak jó erőkből álló Atlético Mineiro együttese szintúgy kétgólos idegenbeli sikert aratott.

Az utolsó három kiírás brazil egyeduralmát megelőzően utoljára 2018-ban diadalmaskodó River Plate minimális sikerrel kezdte szereplését a perui Sporting Cristal vendégeként. A “milliomosok” örömét azonban beárnyékolta Robert Rojas súlyos sérülése, melyet egy kíméletlen belépő után szenvedett el. A tavalyi Copa Sudamericana-győztes Athletico Paranaense gárdája viszont némi meglepetésre csak gól nélküli döntetlenre volt képes a Caracas ellen.

Az E csoport mindkét nagyágyúja fennakadt a kellemetlen ellenfele otthonában: a Boca Juniors a Deportivo Cali stadionjában kapitulált 2-0-ra, míg a Corinthians a bolíviai magaslaton kényszerült ugyanilyen arányú főhajtásra az Always Ready ellen.

A Red Bull Bragantino csapata győzelemmel kezdte szereplését, viszont némi meglepetésre a brazil csapatok közül az América Mineiro és a Fortaleza egyaránt hazai vereséggel indította a sorozatot. Két argentin csapat egymás elleni rangadóján az Estudiantes La Plata 4-1-gyel intézte el a Vélez Sarsfield gárdáját. A tavalyi első argentin kiírást megnyerő Colón pedig 2-1-re felülmúlta a patinás uruguayi Peñarol együttesét.

A csoport:

Deportivo Táchira (venezuelai) – Palmeiras (brazil) 0-4
Independiente Petrolero (bolíviai) – Emelec (ecuadori) 1-1

B csoport:

Caracas (venezuelai) – Athletico Paranaense (brazil) 0-0
The Strongest (bolíviai) – Libertad (paraguayi) 1-1

C csoport:

Red Bull Bragantino (brazil) – Nacional (uruguayi) 2-0
Estudiantes La Plata (argentin) – Vélez Sarsfield (argentin) 4-1

D csoport:

Deportes Tolima (kolumbiai) – Atlético Mineiro (brazil) 0-2
América Mineiro (brazil) – Independiente del Valle (ecuadori) 0-2

E csoport:

Deportivo Cali (kolumbiai) – Boca Juniors (argentin) 2-0
Always Ready (bolíviai) – Corinthians (brazil) 2-0

F csoport:

Alianza Lima (perui) – River Plate (argentin) 0-1
Fortaleza (brazil) – Colo-Colo (chilei) 1-2

G csoport:

Colón (argentin) – Peñarol (uruguayi) 2-1
Olimpia Asunción (paraguayi) – Cerro Porteño (paraguayi) 0-0

H csoport:

Sporting Cristal (perui) – Flamengo (brazil) 0-2
Talleres Córdoba (argentin) – Universidad Católica (chilei) 1-0

(Tabellák: eredmények.com)

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!