Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hazai pályán hozta a kötelezőt az Inter – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójában a harmadik helyezett Inter próbált meg tapadni a Napolira, és az ősi városi rivális AC Milanra, amelyhez le kellett győzni a masszív középcsapat Veronát.

(Photo by Mattia Ozbot – Inter/Inter via Getty Images)

Az első félidőben az Intertől mostanság nem megszokott lendületes és remek iramú futballt láthattuk, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis kétgólos előnyt sikerült szereznie a szünetig Inzaghi fiainak. A vezetést a 22. percben Barella szerezte meg, aki Ivan Perisic átadásából tudott eredményes lenni (1-0). Ezt követően sem lankadt a milánóiak és jött is a második gól, igaz egy rögzített szituációból. Ezúttal is Ivan Perisic volt az előkészítő, a horvát szélső kiválóan tekertbe be a szögletet, ami Edin Dzekót találta meg, és mint tudjuk, a bosnyák fejjátéka kiváló, így nem is hibázott a 30. percben (2-0). A hátralévő időben olykor jelet adott magáról a Verona is, és kis híján szépíteni tudtak Giovanni Simeone révén, de Samir Handanovic védeni tudta a jó formában lévő argentin támadó lövését.

A második játékrész már kevésbé volt izgalmas, az Inter támadójátéka nagyon visszaesett és mindössze egyetlen kaput eltaláló lövést tudtak felmutatni, míg a Verona próbálkozott, de vagy Handanovic vagy a védelem állta a sarat, így végül megérdemelt 2-0-ás hazai siker született, amivel pontban befogták a második pozícióban lévő Napolit, az AC Milantól pedig csak egyetlen pont a lemaradásuk. A Verona pedig továbbra is a 9. helyet foglalja el a tabellán.

Inter – Verona 2-0 (2-0)
Helyszín: San Siro (Milánó), Játékvezető: L. Marinelli
Gólszerzők: N. Barella (22.), E. Dzeko (30.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 32. forduló teljes menetrendje:
Szombat:

Empoli – Spezia 0-0
Inter – Verona 2-0
20:45 Cagliari – Juventus (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
12:30 Genoa – Lazio (Tv: Sport 2)
15:00 Napoli – Fiorentina (Tv: Sport 2)
15:00 Sassuolo – Atalanta
15:00 Venezia – Udinese
18:00 AS Roma – Salernitana (Tv: Sport 2)
20:45 Torino – AC Milan (Tv: Sport 2)

Hétfő:
20:45 Bologna – Sampdoria (Tv: Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: