Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: Gago csapata továbbra is veretlen

Az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) első 2022-es kiírásában egyedül az ifjú edző által irányított Racing Club csapata őrzi veretlenségét kilenc forduló után…

(Photo by Rodrigo Valle/Getty Images)

A napokban a 36. születésnapját ünneplő Fernando Gago második edzői megbízatását tölti hazájában, a patinás Racing Club csapata pedig az első kilenc forduló alatt hat győzelmet és három döntetlent regisztrálva vezeti csoportját. Ennek ellenére a fiatal tréner reálisan látja csapata helyzetét:

“Nem nagyon van időm más mérkőzéseket nézni, kizárólag a csapatomra fókuszálok, és mindig az adott következő mérkőzésre készülünk fel. Igyekszem mindig felfedezni az adott ellenfél erősségeit és gyengeségeit. Abban hiszek, hogy amennyire csak lehet, minden mérkőzést próbáljunk meg az uralmunk alatt tartani. Természetesen előfordul, hogy védekezésre kényszerülünk, például egygólos vezetésnél a hajrában, de ez is a labdarúgás egyik szépsége.

Nem félek a vereségtől, egyszer minden sorozat megszakad. Ha kikapunk, akkor is a jó oldalát kell nézni, hiszen a vereség mindig egy jel, egyfajta megerősítés, hogy miben kell még fejlődni, és újabb kihívást állít elénk a felkapaszkodásra. Hosszútávon elkerülhetetlen, hogy időnként becsússzon egy-egy fiaskó, de mindig menni kell tovább.”

Gago ezen kívül azt is elárulta, hogy Luis Enrique és Gabriel Heinze voltak azok, akik edzői példaként szolgálnak számára.