Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Xavi elismerte, jobb volt náluk a Frankfurt!

Az FC Barcelona trénere csalódottan, ám sportszerűen nyilatkozott az Eintracht Frankfurt elleni Európa-liga kiesését követően.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Mint ismert, a Barca hazai pályán 3:2-es vereséget szenvedett a németektől, nagyban köszönhetően annak, hogy az Eintracht egy 3:0-ás vezetéssel sokkolta Xaviékat a Camp Nouban.

“Nem játszottunk jól, nem találtuk a ritmust, ahogyan azt sem, hogyan tudnánk feltörni a védekezésüket. Ellenfelünk remekül kontrázott, folyamatos veszély rejlett az ellentámadásaikba, és egymás után vitték be a fájóbbnál-fájóbb csapásokat. Komoly hibákat követtünk, amelyekért Európában azonnal megbüntetnek, velünk is ez történt. Csalódottak vagyunk, hiszen nagy terveink voltak a sorozattal.” – idézi a katalán Sport a csalódott Barca tréner meccs utáni értékelőjét.

“Hogy kudarcnak éljük meg a történteket? Ha kudarcról kell beszélnünk, akkor tanulnunk kell ebből a párharcból! Inkább el kell ismernünk, hogy a Frankfurt a két meccs alapján jobb volt nálunk, gratulálunk nekik!” – folytatta Xavi.

“Az utolsó percig volt esélyünk még akár az egyenlítésre is, de ez nem sikerült, bármennyire hősiesen mentünk előre. A szezonnak ezzel még nincs vége, ott akarunk lenni a Bajnokok Ligájában, ezért mindent meg fogunk tenni a bajnokságban!” – tette még hozzá a katalánok trénere, hangsúlyozva, hogy a történtek kielemzése után már nem kesereghetnek, el kell felejteniük az Európa-ligát, és a La Liga céljaikra koncentrálni.