Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: drámai verésben részesült és kiesett az FC Barcelona – videóval!

Az FC Barcelonánál nagyon szeretnének idén is trófeát nyerni – az Európa-ligában pedig talán ők voltak a legnagyobb favoritok a legjobb nyolc között. Ehhez azonban túl kellett jutniuk az Eintracht Frankfurt együttesén, akik életük meccsére készültek a Camp Nouban.

Photo by David Ramos/Getty Images

Egy hete Németországban nem bírt egymással a Barca és a Frankfurt. 1-1-es döntetlen lett a vége, aminek talán a hazaiak örülhettek jobban. A visszavágón azonban már egyértelműen Xavi Barcelonája számított esélyesnek.

Épp ezért is volt meglepő, amikor már a 3. percben büntetőhöz jutott a vendég Frankfurt. Ehhez kellett Eric Garcia buta szabálytalansága is: a fiatal spanyol védő olyan látványos módon rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül, amennyire az csak lehetséges. Elképesztően buta szabálytalanság, hatalmas hiba. Kostic büntetett is, hamar előnybe került a német csapat.

A katalánokat felhúzta a bekapott gól, de nem a jó értelemben. Idegesek voltak, kapkodtak, kicsit talán túl is pörögtek. A labdabirtoklási fölényük megvolt, Dembele varázsolt és rakétázott az oldalvonal mellett, ám helyzetekig alig jutottak. Ez annak is köszönhető, hogy az Eintracht játékosai rengeteget mozogtak és stabilan védekeztek a kapujuk előterében. Sőt, bármikor készen álltak megindulni egy megszerzett labdával és megkontrázni a hazaiakat.

Árulkodó, hogy az első játékrészben elsöprő fölényben voltak a kapuralövések, illetve a helyzetek terén. Ennek megkoronázása volt, amikor a 36. percben egy ellentámadás végén meg tudták duplázni a fölényüket: Borre több, mint 20 méterről vállalkozott lövésre és védhetetlen bombagóllal jelentkezett. 2-0 – érett az óriási meglepetés. A Frankfurt szinte tökéletes meccset hozott, a játékosok életük legfontosabb esélyeként tekinthettek erre a találkozóra; a túloldalon viszont voltak bajok, jól is jött nekik a szünet.

A Barcelona jobban kezdett a fordulás után. Aubameyang révén közel is voltak a szépítéshez, ám utána visszaesett a lendületük. A frankfurti védekezés továbbra is rágós falatnak bizonyult és a hazaiak végig megszenvedtek ellenük a párharc során. Xavi pedig próbálkozott: beküldte többek között Frenkie de Jongot és Adama Traorét is, de hiába hajtottak a katalánok, nem jutottak előrébb. Sőt, a 67. percben egy sokadik kontra végén Kostic ismét betalált, így a Frankfurt előnye három gólosra hízott. Eldőlt a továbbjutás sorsa.

A hajrára így már nem maradtak nyitott kérdések. Egyedül a becsületgól megszerzése hajtotta a Barcát, ami a 81. percben úgy nézett ki, össze is jön nekik. Egy kicsit kaotikus szituációt követően Busquets talált be, ám a videóbíró les miatt érvénytelenítette a gólt – úgy nézett ki, még ez sem jött össze a Barcelonának ezen az estén. A 91. percben aztán Busquets már nem bízta a véletlenre: a veterán középpályás távolról lőtt és szerzett hatalmas gólt és ezzel a végére lendületet kapott Xavi együttese. A maratoni hosszabbításban volt több komoly lehetőségük és egy büntetőjük is – utóbbit Depay bevágta, amivel kialakult a 3-2-es végeredmény.

Erre a német sikerre talán senki sem számított előzetesen – de teljesen megérdemelt volt a frankfurtiak fegyelmezett, magas színvonalú játékát látva. A jobbik csapat nyert, amely a következő körben a West Ham együttesével játszhat majd a döntőbe jutásért.

Barcelona – Frankfurt 2-3 (0-2)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona), Vezette: Soares Dias (POR)
Gólszerzők: Kostic (4. – büntető, 67.), Borre (36.), Busquets (91.), Depay (90+10.)
Sárga lap: Eric Garcia, Gavi, Dembele, ill. Jakic, Hrustic, N’Dicka (2), Knauff, Glasner, Trapp
Piros lap: N’Dicka

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Araujo, Eric Garcia (Luuk de Jong), Mingueza (Dest) – Pedri (Frenkie de Jong), Busquets, Gavi – Ferran Torres (Memphis Depay), Aubameyang (Adama Traore), Ousmane Dembele. Edző: Xavi.

Frankfurt: Trapp – N’dicka, Hinteregger, Almamy Toure (Hasebe) – Kostic, Rode (Hrustic), Jakic, Knauff (Chandler) – Kamada, Lindstrom (Hauge) – Borre (Ache). Edző: Glasner.

Az Európa-liga negyeddöntő visszavágóinak eredményei

Atalanta – RB Leipzig 0-2
Barcelona – Frankfurt 0-2
Glasgow Rangers – Braga 2-1
Olympique Lyon – West Ham 0-3