Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy éven belül harmadszor jutott európai kupa elődöntőjébe az AS Roma

A Bodö/Glimt elleni fölényes siker jóvoltából az AS Roma csapata négy naptári esztendőn belül immár harmadik alkalommal jutott be valamelyik európai kupasorozat legjobb négy együttese közé…

Az AS Roma az elmúlt öt európai kupaidényt, egyúttal az elmúlt négy naptári esztendőt tekintve már harmadik alkalommal jutott be valamelyik sorozat elődöntőjébe.

A “farkasok” a különleges “mesterhármast” három különböző kupában, három különböző vezetőedző irányításával érték el. A római gárda szériája a 2017-2018-as szezonban a Bajnokok Ligájában indult, amikor a Barcelona drámai kiejtésével vették sikerrel a negyeddöntőt még Eusebio Di Francesco regnálása idején, majd a négy között a Liverpool ellen kényszerültek főhajtásra. Ezt követően a tavalyi, 2020-2021-es kiírásban az Európa-ligában az Ajax Amszterdam testén keresztül vezetett az út a négy közé, ahol a Manchester United állította meg az akkor már Paulo Fonseca által trenírozott együttest. 2022 tavaszán José Mourinho vezérletével a Bodö/Glimt elleni sikeres negyeddöntőt követően a döntőbe jutásért a “rókákkal”, vagyis a Leicester City-vel nézhetnek “farkasszemet”.

Az előző két esetben nem tudták sikerrel venni az elődöntőt, a klub történetében mindössze kétszer mentek tovább európai kupa-elődöntőből. A Giallorossi 1984-ben BEK-döntőt, 1991-ben UEFA-kupa-döntőt játszhatott, de mindkettőt elvesztette a Liverpool, ill. az Inter ellen.

A Roma jelenlegi vezetőedzője, José Mourinho a tegnapi sikerrel egy újabb elképesztő cselekedetet vitt véghez, ugyanis az egykori (?) “Special One” edzői pályafutása során 11 alkalomból a 11. európai kupa negyeddöntő-párharcát vette sikerrel az aktuális csapata.