Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: ismét könnyedén felülmúlta a Manchester Unitedet a Liverpool! – videóval

Újra összecsapott egymással a Liverpool és a Manchester United együttese az angol bajnokságban (Premier League). A két rivális a 30. fordulóból elmaradt mérkőzést pótolta be.

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Volt miért visszavágnia a Manchester Unitednek a bajnoki címre törő Liverpool ellen, hiszen a szezon első felében 5:0-ra kikaptak a „Vörösöktől” az Old Traffordon. Viszont ez a találkozó sem úgy kezdődött, ahogy azt a „Vörös Ördögök” eltervezték. Az 5. percben ugyanis máris megszerezte a vezetést a Liverpool, miután Salah kihagyhatatlan helyzetbe hozta Diazt, 1-0! A vezetés megszerzését követően sem lassított a Klopp-legénység, amely nyomasztó fölényben játszott, a vendégek többnyire a saját térfelükről sem tudtak kiszabadulni. A 22. minutumban aztán meglőtte második találatát is a Pool. Egy formás és gyors akció végén Salah került ziccerbe, az egyiptomi támadó pedig nem hibázott, 2-0! A félidő második felében is a hazaiak kontrollálták a játékot, de újabb gólt már nem szereztek, így a United örülhetett, hogy „ilyen olcsón” megúszta az első játékrészt.

A második játékrészben is a Liverpool diktálta a játék iramát, de leginkább a labdatartásra törekedtek, helyzeteket nem igazán dolgoztak ki. A 64. percben aztán nagyon közel került a szépítéshez a United, de Alisson előbb Rashford, majd Elanga lövését is védeni tudta nagy bravúrral. A partjelző hiába intette be a lest, Rashford a védők mögül indult, így nagy szükség volt Alisson bravúrjaira. Mielőtt azonban a vendégek igazán elhihették volna, hogy van esélyük a találkozón, a Liverpool meglőtte a 3. találatát is. A második játékrészben az első igazán komoly helyzetét dolgozta ki a hazai gárda, Luis Diaz beadása után pedig Mané kapásból a hálóba továbbította a labdát, 3-0! A harmadik találatot követően már mindkét fél a mérkőzés végét várta, de a Liverpool a véghajrában is betalált. A 85. percben egy labdaszerzést követően Jota szerzett labdát, majd kiválóan tálalt Salah elé, aki a második találatát jegyezte ezen az estén, 4-0! Összességében a Liverpool teljesen megérdemelt különbségű győzelmet aratott annak ellenére is, hogy a mérkőzés jelentős részében nem teljes fordulatszámon pörgött a Klopp-legénység. A “Vörösök” ezzel a sikerrel átmenetileg át is vették a vezetést a Manchester Citytől, amely holnap este fog pályára lépni a Brighton ellen.

Liverpool – Manchester United 4-0 (2-0)
Helyszín: Anfield Road Vezette: Martin Atkinson
Gólszerzők: Diaz (5.), Salah (22.. 85.), Mané (68.) ill.-
Sárga lapok: Keita (87.) ill. Mejbri (88.), Fernandes (89.)
Kiállítás:ill.

Liverpool: Alisson – Robertson, van Dijk, Matip, Alexander-Arnold – Thiago (Keita 80.), Fabinho (Milner 86.), Henderson – Diaz (Jota 70.), Mané, Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

Manchester United: de Gea – Jones (Sancho 46.), Maguire, Lindelöf – Wan-Bissaka, Pogba (Lingard 10.), Matic, Dalot – Fernandes, Elanga (Mejbri 84.), Rashford Vezetőedző: Ralf Rangnick

A mérkőzés összefoglalója:

 

A hétközi mérkőzések eredményei és további programja:

Kedd:
Liverpool 4–0 Manchester United

Szerda:
20:45 Chelsea – Arsenal (Tv: Spíler 1)
20:45 Everton – Leicester City (Tv: Digi Sport 1)
20:45 Newcastle – Crystal Palace
21:00 Manchester City – Brighton

Csütörtök:
20:45 Burnley – Southampton (Tv: Spíler 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: