Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: az Arsenal idegenben győzte le a Chelsea-t! – videóval

Az angol bajnokság 30. fordulójából hét közben pótolt találkozóin az Arsenal a Chelsea-védelem hathatós közreműködésével nagy győzelmet aratott a városi rivális Chelsea elleni rangadón.

(Photo by Marc Atkins/Getty Images)

Hamisítatlan angol bajnoki rangadót játszottak a felek, amely ha nem is volt a legmagasabb színvonalú, izgalmakban és fordulatokban nem szűkölködött!

Az Arsenal például kétszer vezetett az első félidőben, ám mindkétszer tudott válaszolni rendre 5 percen belül a Chelsea, amely védekezésben finoman szólva sem hasonlított megszokott önmagára.

(Az első félidő góljai)

A fordulást követően a Chelsea játszott fölényben, pontosabban meddő mezőnyfölényben. Miután pedig a ‘londoni kékek’ hátul egy újabb lehetőséget ajándékoztak riválisuknak, amelyet Eddie Nketiah újfent is kihasznált, harmadszor is hátrányba kerültek a találkozón!

A hajrára sem tudott megújulni igazán Thomas Tuchel együttese, amelynek bár támadnia kellett volna a meccs ezen szakaszában, javarészt az Arsenal kontráinak elhárításával foglalatoskodtak.
A Chelsea hátsó alakzatának szerda esti ‘működéséről’ mindent elmond, hogy a hosszabbításban még egy tizenegyest is összehoztak a vendégeknek, amelyet Bukayo Saka magabiztosan értékesített is, lezárva az érdemi kérdéseket – ha voltak még ekkor!

Az Arsenal negyedik helyért folytatott versenyfutásban a legjobbkor zárta le három meccses vereség-sorozatát, és készülhet az ezer sebből vérző Manchester United elleni hazai bajnokijára.

Chelsea – Arsenal 2-3 (2-2)
Gólszerzők: Werner (17.), Azpilicueta (32.)) illetve Nketiah (13. és 57.), Smith Rowe (27.)
Sárga lap: Sarr (65.) Mount (85.), Azpilicueta (90+1.) illetve Gabriel (90+1.)
Piros lap:

Chelsea – Mendy – R. James, Christensen (T. Silva, 46.), M. Sarr – Azpilicueta, Loftus-Cheek, Kante, M. Alonso (Ziyech, 81.) – Mount – Lukaku (Havertz, 60.), Werner. Menedzser: Thomas Tuchel

Arsenal: Ramsdale – White, Holding, Gabriel – Saka (Lacazette, 90+5.), Elneny, Xhaka, Tavares – Ödegaard, Smith Rowe (Cedric, 75.) – Nketiah (Martinelli, 70.). Menedzser: Mikel Arteta

 

Egy időben játszották még:

Everton – Leicester City 1-1 (0-1)
Gól: Richarlison (90+3.) illetve H. Barnes (5.)

Newcastle United – Crystal Palace 1-0 (1-0)
Gól: Almiron (32.)

 

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: