Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tuchel: “Ilyen hibákkal együtt lehetetlen nyerni…”

A Chelsea 4-2-es vereséget szenvedett az Arsenal ellen hazai pályán az angol bajnokság (Premier League) szerdai pótolt mérkőzésén…

(Photo by James Gill – Danehouse/Getty Images)

A tavalyi BL-győztes Chelsea német menedzsere, Thomas Tuchel érthető módon nem volt elégedett a vereség után, mely során elemi hibákat vétettek:

“Nyílt játékot hozott az első félidő, kétszer is kiegyenlítettünk. Úgy gondolom, hogy jól kezdtünk, de ismét odaajándékoztuk az első gólt az ellenfélnek, ezt pedig nem szabadna megtenni két egymást követő meccsen. A második játékrészben újabb két gólt szereztünk, sajnos a rossz oldalon, súlyos védelmi hibákat vétettünk. Ilyeneket egymás utáni hazai mérkőzéseken nem engedhetünk meg magunknak. Ugyanez volt a Real Madrid ellen is, az a továbbjutásba került, ez pedig a mostani találkozóba. Nem emlékszem, mikor kaptunk legutóbb két ilyen gólt.

Védekezésben és támadásban is a csapategység a mérvadó. A játékosok megérdemelték a dicséretet az előző három találkozóért, de szembe kell néznünk a valósággal, lehetetlen mérkőzéseket nyerni, ha ilyen sok és ilyen kaliberű hibákat követnek el. Egyszerűen lehetetlen. Mostanában többször is előfordult, ennek véget kell vetnünk.”

Hazai fiaskóját követően a Chelsea továbbra is a harmadik helyet foglalja el a PL tabelláján, öt-öt ponttal megelőzve a negyedik Tottenham és Arsenal csapatait.